Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

India

Statkraft kom inn i det indiske kraftmarkedet i 2004, da datterselskapet SN Power kjøpte 49 prosent av aksjene i Malana Power Company Limited (MPCL). Statkraft var første utenlandske investor i indisk vannkraftsektor.

Statkrafts kraftproduksjonsportefølje i India omfatter vannkraftverkene Allain Duhangan og Malana som begge er i drift, samt vannkraftverket Tidong som er under bygging. Alle tre anlegg ligger i delstaten Himachal Pradesh. I tillegg bygger vi et solprosjekt sør i India, i delstaten Tamil Nadu.

Statkraft bygger for tiden et vannkraftverk på 150 MW som er planlagt ferdigstilt ved elven Tidong i 2022. Solkraftanlegg på 150 MW blir utviklet og bygget i delstaten Tamil Nadu, og det første av dem, Nellai med effekt på 76 MW, vil komme i produksjon i andre kvartal 2022. Statkraft ser også på  muligheter for å utvikle hybridprosjekter basert på vind og sol og enkeltstående sol- eller vindkraftanlegg i andre deler av landet.

Statkraft Markets Pvt. Ltd. ble etablert i Delhi i 2011. Selskapet har en interstatlig handelslisens i kategori 1 som gir mulighet til å handle ubegrensede mengder strøm gjennom tilpassede produkt- og tjenestetilbud. Kundene til denne virksomheten spenner fra produsenter av elektrisitet til store industrielle og kommersielle aktører. Vi forfølger også en variert portefølje av nye forretningsmuligheter for å kunne tilby en større bredde av markedstjenester til våre kunder i India.

Vi utnytter vår globale erfaring innenfor vannkraft til å tilby løsninger for el-produksjon og inntektsmaksimering til vannkraftprosjekter. 

Fjell
India
Foto: Vikas Garg

Fakta

  • Til stede i India siden 2004
  • To vannkraftverk i drift
  • Et vannkraftverk under bygging
  • Installert effekt på om lag 300 MW

Gå til Statkraft Indias nettside

India landkontor - New Dehli
Statkraft India Private Limited
Fax number

+91 11 66161299

Adresse

Unit 401, 4.etasje, Salcon Rasvilas

Saket District Centre

Saket, New Delhi-110017Relaterte artikler

Utforsk virksomheten vår i India