Jump to content Jump to navigation Jump to search
To ansatte ser på dataskjerm
Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Rekrutteringsprosessen

Har du søkt eller vurderer du å søke på en stilling hos oss? Her er litt informasjon om hva du kan vente deg.

Illustrasjon av rekrutteringsprosessen steg for steg

1. Søknad 

Søk direkte på stillingen du er interessert i ved å følge lenken i utlysningen. Last opp CV, søknadsbrev, vitnemål og/eller andre relevante dokumenter. Søknaden og dokumentasjonen din bør være på samme språk som i jobbannonsen.  
Når vi har mottatt søknaden din vil du få en e-post som bekrefter dette.  

2. Intervjuer og arbeidsrelaterte tester

Hvis du er en aktuell kandidat vil du bli invitert til et førstegangsintervju. I de fleste rekrutteringsprosesser i Statkraft vil det kunne være aktuelt med flere intervjurunder før utvelgelse. Du vil også kunne bli bedt om å utføre en evnetest, personlighetstest og/eller løse en case eller arbeidsrelatert prøve i løpet av rekrutteringsprosessen.

3. Bakgrunnssjekk

Statkraft forvalter kritisk infrastruktur og tjenester i flere land og derfor gjennomfører vi et visst nivå av bakgrunnssjekk og referansesjekk før eventuell ansettelse.

4. Tilbud

Den utvalgte kandidaten vil motta et tilbud fra oss og vi blir enige om oppstartsdato. Resterende kandidater vil bli informert om at stillingen er fylt. Dersom det ikke førte til tilbud denne gang vil vi likevel oppfordre motiverte kandidater til å følge med på karrieresidene våre og søke igjen dersom det kommer noe av interesse.

Merk at rekrutteringsprosessen i Statkraft kan variere basert på hvilken stilling du søker på og i hvilket land stillingen er i.

 

Mann som står i en maskinhall
Foto: Oliver Tjaden/Statkraft

Elektriker Günter Wolters på vannkraftverket Schlüsselburg.

Jobbe hos oss?

Statkraft er stadig på utkikk etter dyktige personer for å styrke vår organisasjon. Er du interessert i å ta del i det grønne skiftet? Ta en titt på våre ledige stillinger her og se om du finner noe som kan passe med dine interesser og kvalifikasjoner.

Søk ledige stillinger
Kontakt oss