Storbritannia

Statkraft har operert i Storbritannia siden 2006. Virksomhetene på de britiske øyer omfatter å utvikle, eie og drifte produksjonsanlegg for fornybar kraft, foruten handel med egen og tredjeparters kraft.

Kraftverkporteføljen til Statkraft UK omfatter fire vindparker på land i Wales og Skottland, samt vannkraftanlegget Rheidol nær byen Aberystwyth i Wales.

Siden 2006 har Statkraft investert 1,4 milliarder pund i Storbritannias infrastruktur for fornybar energi og fasilitert over 6 GW av nyinstallert fornybar energi gjennom kraftkjøpsavtaler (PPA). Med en kraftportefølje som nå overstiger 10 TWh per år fra nær 300 kunder, er Statkraft den ledende leverandøren av kortsiktige og langsiktige PPA-er i Storbritannia.

I august 2019 kjøpte Statkraft den britiske vindkraftutvikleren Airvolution Clean Energy Ltd., som siden 2017 hadde jobbet eksklusivt for Statkraft med å identifisere, sikre og bringe frem prosjektmuligheter i Skottland.

Som et statseid selskap er Statkraft en solid og pålitelig partner med et klart engasjement og ønske om å spille en ledende rolle i Storbritannias kraftmarked.

Magasin ved vannkraftverk
Rheidol vannkraftverk, Storbritannia
Foto: Statkraft

Fakta

  • Operert i Storbritannia siden 2006
  • Ledende leverandør av PPA-er i Storbritannia
  • Fire vindparker på land i Wales og Skottland
  • Et vannkraftverk i Midt-Wales
  • Installert effekt i vann- og vindkraft: 234,5 MW
  • Kontorer i London og Glasgow

Gå til Statkraft Storbritannias nettside

(opens in new tab)
Storbritannia landkontor - London
Statkraft UK Ltd.
Faks

+44 (0) 20 74 48 82 41

Adresse

19th Floor, 22 Bishopsgate

London EC2N 4BQ

Storbritannia Skottlandkontoret
Statkraft UK Ltd
Adresse

1 West Regent Street

G2 1RW, GlasgowRelaterte artikler

Utforsk virksomheten vår i Storbritannia