Irland

Statkraft Irland utvikler, eier og driver produksjonsanlegg for fornybar kraft og er også involvert i trading og origination, krafthandel og opprinnelsesstyring, fra egne og tredjeparts prosjekter.

Statkraft Irland-teamet er basert i Cork sørvest i Irland og i Tullamore i Midlands-regionen. Teamet bygger på mange års erfaring, ettersom det tidligere var en del av Element Power Ireland som Statkraft kjøpte i 2018, og som hadde bygget opp en omfattende prosjektportefølje på 1 300 MW I landet.

Irland er utpekt  som et av vekstmarkedene for vind- og solkraft i Statkraft. Landet har betydelige fornybare energiressurser, spesielt når det gjelder vindkraft. Statkraft spiller allerede en ledende rolle i Irlands overgang til en lavkarbon fremtid og har tro på at selskapets erfaring og kompetanse vil være til god nytte for landet i det grønne skiftet i årene fremover.

Nye investeringer i irsk fornybar energi passer godt inn i Statkrafts vekststrategi. Selskapets globale ambisjon er å øke porteføljen av vindkraftanlegg til 6 000 MW og solenergi til 2 000 MW innen 2025. Statkraft Irlands mål er å være en viktig aktør i Irlands skifte til en lavkarbonøkonomi. Vi ser frem til å jobbe med alle interesserte parter, enten det er industri, samfunn eller utstyrsleverandører.

Regnbue ved vindturbin
Irland
Foto: Keith Arkins

Fakta

 • Hovedkontor: Cork
 • Bygget effekt: 300 MW
 • Kraftkilder: Vind og sol

Gå til Statkraft Irlands nettside

Opens in new tab or window
Irland landkontor - Cork
Statkraft Ireland Ltd.
Fax number

+353 21 2380187

Adresse

Building 4200

Cork Airport Business Park

Cork T12 D23CRelaterte artikler

 • Statkraft unveils Ireland’s first battery project

  Statkraft has completed the 11-megawatt (MW) Kerry battery project in Ireland. The project makes it possible to store locally produced wind power.

  Les mer

 • Statkraft med kjøp av solenergiprosjekter på 320 MW i Irland

  Statkraft Irland har fullført kjøpet av ni irske solenergiprosjekter med en samlet effekt på 320 MW.

  Les mer

Utforsk virksomheten vår i Irland