Vindpark i skumringen
Irland
Foto: Statkraft

Irland

Statkraft Irland utvikler, eier og driver produksjonsanlegg for fornybar kraft og er også involvert i trading og origination, krafthandel og opprinnelsesstyring, fra egne og tredjeparts prosjekter.

Statkraft Irland-teamet er basert i Cork sørvest i Irland og i Tullamore i Midlands-regionen. Teamet bygger på mange års erfaring, ettersom det tidligere var en del av Element Power Ireland som Statkraft kjøpte i 2018, og som hadde bygget opp en omfattende prosjektportefølje på 1 300 MW I landet.

Irland er utpekt  som et av vekstmarkedene for vind- og solkraft i Statkraft. Landet har betydelige fornybare energiressurser, spesielt når det gjelder vindkraft. Statkraft spiller allerede en ledende rolle i Irlands overgang til en lavkarbon fremtid og har tro på at selskapets erfaring og kompetanse vil være til god nytte for landet i det grønne skiftet i årene fremover.

Nye investeringer i irsk fornybar energi passer godt inn i Statkrafts vekststrategi. Selskapets globale ambisjon er å øke porteføljen av vindkraftanlegg til 6 000 MW og solenergi til 2 000 MW innen 2025. Statkraft Irlands mål er å være en viktig aktør i Irlands skifte til en lavkarbonøkonomi. Vi ser frem til å jobbe med alle interesserte parter, enten det er industri, samfunn eller utstyrsleverandører.

Regnbue ved vindturbin
Irland
Foto: Keith Arkins

Fakta

  • Hovedkontor: Cork
  • Bygget effekt: 300 MW
  • Kraftkilder: Vind og sol

Gå til Statkraft Irlands nettside

Irland landkontor - Cork
Statkraft Ireland Ltd.
Faks

+353 21 2380187

Adresse

Building 4200

Cork Airport Business Park

Cork T12 D23C

Utforsk virksomheten vår i Irland