Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft har fullført oppkjøpet av Enerfin

23 mai, 2024

Statkraft har fullført oppkjøpet av det spanske fornybarselskapet Enerfín.

Statkraft signerte 17. november 2023 en avtale om å kjøpe det spanske selskapet Elecnor Groups fornybarselskap Enerfín. Transaksjonen er nå gjennomført. 

Kjøpet av Enerfín øker Statkrafts installerte effekt for vindkraft i drift og vind- og solkraft under bygging med 1.500 MW. I tillegg øker porteføljen av nye prosjekter betydelig. Dette styrker dermed Statkrafts posisjon som et betydelig internasjonalt fornybarselskap og Europas største produsent av fornybar energi. Kjøpet plasserer Statkraft blant de ti største vindkraftprodusentene i Spania og Brasil.

– Dette oppkjøpet er et stort steg for Statkraft og bekrefter vår posisjon som Europas største fornybarprodusent, og målet om å bli en ledende internasjonal aktør. Denne porteføljen passer veldig godt strategisk med vår nåværende portefølje og fremtidige vekstambisjoner, sier Birgitte Ringstad Vartdal, konsernsjef i Statkraft. 

José castellanos, Enerfin CEO; Rafael Martín de Bustamante, Elecnor CEO; Andrew Smith, SVP Head of Corporate Transactions i Statkraft; og José Miguel Ferrer, landsjef i Statkraft Spania på signeringen i Madrid

Den attraktive porteføljen og den erfarne Enerfín -orgaisasjonen passer godt in i Statkrafts nåværende aktiviteter. Med oppkjøpet får Statkraft 170 nye ansatte, hovedsakelig i Spania og Brasil.

– Jeg ønsker alle nye ansatte hjertelig velkommen til Statkraft. Enerfín -organisasjonen har en sterk merittliste innen prosjektutvikling og drift av fornybar energi. Dette vil gi stor verdi til vår organisasjon, sier Vartdal.

Enerfins portefølje inkluderer samtidig muligheter for oppgradering og forlenget levetid på vindparker, samt hybrid- og batterilagringsløsninger. Kjøpet gjør det også mulig med økte markedsaktiviteter, både i Spania og Brasil.

Som tidligere annonsert, planlegger Statkraft å selge Enerfín-porteføljen i Canada, USA, Colombia, Australia og Chile. – Vi anerkjenner det betydelige arbeidet som er gjort for å utvikle porteføljene i disse markedene, og har stor tro på fremtidige muligheter for verdiskapning. Statkraft er opptatt av å finne nye eiere som kan skape verdier ved å utvikle virksomheten i disse landene. Statkraft vil kjøre en salgsprosess med fokus på å bevare verdiene og ta hensyn til de ansatte som berøres, sier Vartdal.

Kontakt oss for mer informasjon

Mann i dress smiler
Torbjørn Steen
Vice President External Communications