Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft sikret 500 MW i Irlands første havvindauksjon

11 mai, 2023

Statkraft og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er svært tilfreds med å vinne fram med sitt bud i Irlands første auksjon for havvind.

Statkraft og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er svært tilfreds med å vinne fram med sitt bud i Irlands første auksjon for havvind.

Avtalen med irske myndigheter sikrer prisen for kraften fra en 500 MW havvindpark de første 20 årene. Partnerne deltok i auksjonen med havvindprosjektet North Irish Sea Array (NISA) utenfor østkysten av Irland. NISA var ett av seks havvindprosjekter som deltok i konkurransen etter å ha fått tildelt område i desember i fjor.

Prosjektet er planlagt utenfor kysten av fylkene Dublin, Louth og Meath og vil kunne forsyne rundt en halv million irske hjem med fornybar kraft.

Dagens kunngjøring er en viktig milepæl for Statkraft og CIP og en god start på samarbeidet med et mål om å bygge ut inntil 2,2 GW i Irland. Samtidig viser auksjonen at Irland er på god vei mot en fornybar framtid. Irskesjøen er ideelt for storskala havvindproduksjon og derfor viktig for å sikre landets energiforsyning og bidra til å redusere klimaendringene. 

– Å lykkes i Irlands første havvindauksjon er en stor begivenhet. Samtidig er det et bevis på at vi har kompetansen som er nødvendig. Gjennom dette prosjektet kan vi bygge ytterligere erfaring og ruste oss til å ta del i utbyggingen av Sørlige Nordsjø II, Utsira Nord og nye utlysninger som kommer i Norge, sier David Flood, direktør for havvind i Statkraft.

Mer informasjon om prosjektet: https://northirishseaarray.ie/