Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft inn i vindkraftprosjekter i Chile

16 sep., 2019

Statkraft har nylig gått inn i tre vindkraftprosjekter i Chile med en planlagt installert kapasitet på i alt 110 MW. Oppkjøpet gir Statkraft mulighet til å utnytte det store vindkraftpotensialet i området og utvide selskapets fornybare energiportefølje i Chile.

De tre prosjektene er Cardonal (30 MW), Manantiales (28 MW) og Cerrillos (52 MW), alle lokalisert i Litueche kommune i O'Higgins-regionen.

Hvert prosjekt har godkjente miljøkvalifiseringer (Environmental Qualification Resolutions, RCA). Statkraft vil nå utvikle prosjektene med sikte på investeringsbeslutninger og mulig ferdigstilling i 2022. De totale investeringskostnadene for de tre prosjektene er anslått til 180 millioner dollar.

Til sammen vil de tre prosjektene ha en gjennomsnittlig årsproduksjon på omtrent 300 GWh, tilsvarende kraftforbruket til mer enn 100.000 husstander.

I Chile har Statkraft for øvrig et joint venture med Pacific Hydro om eierskap og drift av vannkraftverkene La Higuera (155 MW) og La Confluencia (163 MW). Statkraft eier og drifter også vannkraftanlegget Rucatayo (55 MW) i Pilmaiquen-elven. Nylig startet Statkraft byggingen av vannkraftverket Los Lagos (52 MW) ved samme elv.

Kontakt oss for mer informasjon

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson