Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft kjøper vannkraftverk i Brasil

26 okt., 2018

(Florianopolis/Oslo, 26. oktober 2018) Statkraft har inngått avtale med EDP Energias do Brasil om å kjøpe en gruppe med åtte vannkraftverk i delstaten Espírito Santo i Brasil. Porteføljen har en samlet installert effekt på 131,9 MW og vil styrke Statkrafts virksomhet i Brasil.

- Oppkjøpet passer godt inn i Statkrafts strategi om å bygge oss opp gjennom lønnsomme prosjekter i markeder hvor vi allerede har virksomhet. Statkraft vurderer Brasil som et nøkkelmarked for vekst og oppkjøpet styrker vår posisjon for videre utvikling i landet, sier konserndirektør Jürgen Tzschoppe i Statkraft.

Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og har ambisjoner om å vokse ytterligere innenfor vannkraft, vindkraft og solkraft i tillegg til markedsoperasjoner i Europa, India og Sør-Amerika. I Brasil har Statkraft ambisjoner om vekst gjennom oppkjøp og videreutvikling av anlegg som allerede er i drift samt ved å bygge ut ny produksjonskapasitet innenfor vann-, vind- og solkraft. 

I Brasil eier Statkraft 81 prosent av Statkraft Energias Renovávais (SKER) mens det brasilianske pensjonsfondet FUNCEF eier 19 prosent. Kraftverkporteføljen består av seks vannkraftverk og fire vindkraftverk. I tillegg er Statkraft minoritetseier i fire andre vannkraftverk. Til sammen utgjør dagens portefølje 318 MW. Oppkjøpet av de åtte vannkraftverkene vil øke Statkrafts portefølje i Brasil til ca. 450 MW. 

Ifølge avtalen skal Statkraft Energias Renováveis (SKER) overta 100 prosent av EDP Energias do Brasils aksjer i EDP PCH (eier av 7 vannkraftverk i drift) og Santa Fe Energia (eier av 1 vannkraftverk i drift). Transaksjonen er betinget av myndighetsgodkjennelse. 

Kontakt oss for mer informasjon

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson
Mann i dress smiler
Torbjørn Steen
Vice President External Communications