Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

10-årig industrikraftavtale med Ferroglobe Mangan Norge AS

01 okt., 2018

Statkraft og Ferroglobe Mangan Norge AS har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2021 til 2030. Leveransen er totalt på 4,4 TWh, med årlige leveranser på omlag 0,44 TWh.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Ferroglobes manganverk i Mo i Rana og erstatter kontrakten Statkraft og FerroGlobe inngikk i 2005. Ferroglobe Mangan Norge AS eies 100 prosent av Ferroglobe PLC.

– Vi er svært fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Ferroglobe. Den kraftkrevende industrien i Norge er våre viktigste kunder. Det gleder meg at Statkraft lykkes med å inngå så mange nye kontrakter og med det viser at vi er konkurransedyktige og en foretrukket partner for industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft.

– Vi har et godt og langvarig forhold til Statkraft, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å sikre fornybar kraft til smelteverket vårt på konkurransedyktige vilkår. Langsiktighet, forutsigbarhet og riktig kraftpris er viktig for et selskap som vårt, sier administrerende direktør i Ferroglobe Mangan Norge, Bjørn Ugedal.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3500 ansatte i 16 land.

Om Ferroglobe Mangan Norge AS
Spanske Grupo FerroAtlántica S.A., et datterselskap av Ferroglobe PLC, kjøpte alle aksjene i Glencore PLCs smelteverk i Mo i Rana ved utgangen av 2017. Ferroglobe ble med det en av verdens største produsenter av ferro- og silikomangan. Selskapet i Mo i Ranas nye navn er Ferroglobe Mangan Norge AS. Bedriften i Mo i Rana produserer manganlegeringer i to smelteovner med en kapasitet på 125.000 tonn i året. Ferroglobe Mangan Norge omsetter for ca. 700 MNOK og har 85 ansatte.

Kontakt oss for mer informasjon

Knut Fjerdingstad
Pressekontakt
Arne Sandvold
Prosjektleder Statkraft
Olav Gunnar Tveiten
Prosjektleder Hæhre Entrepenør
Lars Kristian Neby
Prosjektleder Norconsult