Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Energisk dag!

24 mai, 2017

Energy on the Loose samlet over 300 elever fra 9.trinn i Ofoten, Sør-Troms og Hamarøy til en festdag for energi og miljø i Narvik. Selda Ekiz ga 9.klassinger i Ofoten en smak av energibransjen.

Her møtte ungdommene rollemodeller fra flere av samarbeidspartnerne, blant annet Statkraft. Elevene fikk innblikk i hva en jobb i kraftbransjen innebærer og hva Nord-Norge trenger av kompetanse i årene fremover.

Martin Søderholm er lærling i vedlikeholdsgruppe Skjomen, og stilte som en av rollemodellene for 15-åringene fra 13 skoler. Han har vært lærling i energimontørfaget i Statkraft siden 2015, og fått være med på det meste av arbeidsoppgaver i kraftverksgruppen. På scenen fortalte han om en allsidig og spennende jobb, der mye av tiden brukes ute i naturen.

Dagen ble styrt med humor og kyndig ledelse av Selda Ekiz, som blandet fakta og utdanningsvalg med show og konkurranser.

Målet med Energy on the Loose er å fange ungdommenes interesse og vise hvilke valgmuligheter elevene har i forbindelse med en positiv næringsutvikling i nord. Spesielt innenfor energi og miljø.

Studiemulighetene er mange og Energy On The Loose skal inspirere til å ta et valg.
Energibransjen trenger ungdom i nord med kompetanser innenfor et bredt sjikt fagutdannelser. Realfag er en nøkkel til bærekraftig utvikling, også av kunnskapssamfunnet. Ungdommene skal gå fra inspirasjonsdagen med økt innsikt og større bevissthet på egne muligheter i forhold til framtidige utdannings- og yrkesvalg.

I 2017 arrangeres Energy on the Loose på seks forskjellige steder i hele Nord-Norge. Statkraft er sponsor på flere av arrangementene som så langt har vært gjennomført med god respons.

 

Energy on the Loose Tromsø 11.mai
Energy on the Loose Alta 12.mai 
Energy on the Loose Bodø 15.juni
Energy on the Loose Kirkenes 23.mai
Energy on the Loose Narvik 23.mai
Energy on the Loose Mo i Rana 24.mai