Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft sponser Munch i London

29 jun., 2012

Torsdag 28. juni åpnet kunstutstillingen ”Edvard Munch – Det moderne øye” på Tate Modern i London, med Statkraft som stolt sponsor.

Munch-suksessen fortsetter. Fra tidligere har hans 140 verker vært utstilt i Paris, Frankfurt og nå i London. Utstillingen avsluttes i Oslo. Mange av Munchs klassiske verker er med, som Vampyr, Pikene på broen og Det syke barn. Samtidig blir besøkende kjent med mindre kjente sider ved kunstneren.

Under førvisningen tirsdag 26. juni var H.M. Dronning Sonja til stede sammen med Tates styreleder, Lord Browne og kuratoren for den britiske versjonen av ustillingen, Nicholas Cullinan. Fra Statkraft stilte leder for Statkraft UK Bjørn Drangsholt og kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland.

Dronning Sonja sjarmerte alle under føråpningen. Hun var også til stede da utstillingen åpnet i Paris i fjor høst. Dronning Sonja er glad for profileringen i forkant av jubileet for Edvard Munch.

Statkraft sponsors Edvard Munch exhibition at Tate Modern in London a lot of people

(Foto: Scanpix) Dronning Sonja møter pressen.

Holdt tale

- Denne utstillingen er på en fantastisk reise rundt i Europa, og det er med stolthet, nordmenn kan se hvordan ”The Modern Eye” åpner opp for nye veier i forståelsen av Edvard Munch. Hans arbeid er nasjonale skatter, fortalte Bente Engesland i talen under føråpningen.

I talen takket Bente Hennes Majestet for hennes sterke forpliktelse til kunst og kultur, som hun gjør med dedikasjon, energi og kunnskap.

- Som den største leverandøren av fornybar energi i Europa, er Statkrafts ambisjon å drive videre innovasjon og etablere nye standarder i ren energi. Statkrafts visjon er å gi ren energi. På samme måte som Munch hadde et moderne øye for kunst, har vi et moderne øye for energi, sa Bente.

Satser i UK

Statkraft er glade for å imøtekomme Storbritannias mål for bærekraftig energi og være med  å lage et varig bidrag til bærekraft i Storbritannia i 2012, da Sheringham Shoal havvindpark vil bli offisielt åpnet - utenfor kysten av Norfolk. Med 88 vindturbiner Sheringham Shoal vil gi strøm til 220 000 boliger.