Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Etterlyser gode havvindløsninger

08 nov., 2010

Statkraft er med i et internasjonalt samarbeid om utvikling av nye tekniske løsninger for havbasert vindkraft. Nå er det utlyst en konkurranse for å lette atkomsten til havvindparker. Målet er å spare store kostnader i krevende offshoreoperasjoner.

Fristen for innsending av forslag er 26. november.

Les om konkurransen her: www.carbontrust.co.uk/access

Offshore Wind Accelerator-programmet etterlyser verdens beste løsninger for trygg transport av personell og utstyr mellom båter og havvindparker. Operasjonene skal kunne foregå opptil 300 kilometer fra land, i tre meter høye bølger. Målet er å forbedre lønnsomheten i driften av havvindparker med hele tre milliarder britiske pund – eller rundt 28 milliarder norske kroner.

- De store vindprosjektene som nå planlegges rundt Storbritannia vil kreve installasjoner og fartøyer som tåler langt røffere vær enn de gjør i dag, fordi det vil være kostbart og krevende å drive drift og vedlikehold langt til havs. Vi er derfor avhengige av et betydelig teknologiløft, sier direktør for havbasert vindkraft i Statkraft, Olav Hetland.

Programmet ønsker forslag til nye transportsystemer, fartøyer og systemer for å plukke opp og sjøsette fartøyer til og fra faste plattformer og moderskip. Konkurransen er åpen for alle, det er ikke noe krav om tilknytning til vindkraftindustrien eller at løsningen skal være ny. Vinnerne får opptil 100 000 britiske pund til konseptutvikling, og mulighet for videre finansiering.

Konkurransen arrangeres av Offshore Wind Accelerator-programmet under administrasjon av Carbon Trust. Dette er et ikke-kommersielt selskap opprettet av den britiske regjeringen for å bidra til utvikling av en lavutslippsøkonomi i Storbritannia. Statkraft deltar aktivt i programmet og er med på å finansiere det sammen med syv andre energiselskaper.

Les om Statkrafts havvindprosjekter