Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Bygger solpark i Italia

13 jan., 2009

Statkraft bygger nå sin første solpark i Latina-regionen, 60 kilometer syd for Roma. I tillegg satses det på prosjekter i Sør-Italia.

Solparken utenfor Roma vil bestå av nesten 16 000 solcellepaneler over et område på nær 100 mål, og kan produsere 4,5 millioner kWh per år. Dette er nok til å sørge for strøm til 1200 italienske husstander.

- Byggingen av vår første solpark er en viktig milepæl i vårt arbeid for å møte verdens behov for renere energi. Solkraft er en ny energikilde for oss, som er ventet å vokse kraftig i årene fremover basert på teknologiske fremskritt, kostnadsreduksjoner og gode rammebetingelser, sier konserndirektør Jon Brandsar i Statkraft.

Attraktive markeder

Statkraft har siden 2007 samarbeidet med Norsk Solkraft om å utvikle de italienske prosjektene Casale og Borgo gjennom felleseide prosjektselskap. I mai 2008 valgte Norsk Solkraft å selge seg ut, og prosjektene er derfor heleid av Statkraft.

- Italia er i dag et av de mest attraktive markedene for solkraft i Europa. Samtidig ser vi på muligheter i Spania og Frankrike som kan bidra til vårt mål om 75 MW solkraft innen 2012, sier Olav Hetland, som leder satsingen på solkraft i Statkraft.

Med sine 3,3 MW er dermed solparken i Casale et lite, men viktig skritt på veien for Statkrafts satsing på sol i Syden.