Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft og INEOS ChlorVinyls inngår langsiktig kraftavtale

04 mai, 2011

(Oslo, 4. mai 2011) Statkraft har i dag inngått en ny, langsiktig kraftkontrakt med petrokjemibedriften INEOS ChlorVinyls.  

 

Statkraft har i dag signert en ny langsiktig kraftavtale med petrokjemiselskapet INEOS ChlorVinyls i Grenland i Telemark. Avtalen omfatter leveranse av totalt 10,5 TWh (875 GWh/år) elektrisk kraft i perioden 15. mai 2011 til 14. mai 2023.

 

- Vi gleder oss over å ha inngått denne avtalen med Statkraft. Avtalen er viktig for vår konkurransekraft og gir oss et godt og forutsigbart utgangspunkt for videreutvikling av våre virksomheter, sier Nils Eirik Stamland, fabrikksjef for INEOS ChlorVinyls virksomheter i Grenland.

 

- Kraftkrevende industri er en viktig kundegruppe for Statkraft, og det økende antallet nye industrikraftavtaler viser at vi er i stand til å oppfylle våre ambisjoner, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft.

 

Statkraft er hovedleverandør av kraft til industrien, og leverer et volum på mer enn 20 TWh årlig til norsk og nordisk kraftintensiv industri. Leveransene utgjør om lag en tredel av konsernets samlede årlige kraftproduksjon.

 

 

Pressekontakter:
Pressetalsmann Knut Fjerdingstad, Statkraft AS

+47 24 06 71 61 / +47 901 86 310

 

Marit Nes, kommunikasjonssjef, INEOS Norge
+47 3500 6459 / +47 97023146

 

 

 

Om Statkraft:
Statkraft er størst i Europa innen fornybar energi. Konsernet produserer og utvikler vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme og er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. Statkraft har 3 300 medarbeidere i mer enn 20 land.

 

Om INEOS ChlorVinyls:
INEOS ChlorVinyls  er en av de ledende klor-alkali produsentene i Europa. Selskapet er et av verdens ledende innenfor enkelte klorerte spesialprodukter og er Europas største PVC-produsent. Selskapet har strategisk beliggende fabrikker i Storbritannia, Norge, Sverige og Tyskland.

 

INEOS ChlorVinyls har produksjonsvirksomhet på to fabrikkområder i Grenland i Telemark, Norge. PVC-fabrikken er lokalisert på Herøya Industripark, mens klor/VCM-fabrikkene ligger på Rafnes i Bamble. INEOS ChlorVinyls er den eneste PVC-produsenten i Norge. Selskapet har rundt 350 medarbeidere i Norge og cirka 2000 i resten av Europa.

 
 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12