Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkrafts talentjakt fortsetter til tross for global pandemi

08 mai, 2020

Nye ansettelser skjer fortsatt jevnlig i Statkraft, men de nyansatte får en virtuell ombordstigning i selskapet på grunn av Covid-19-restriksjoner i alle selskapets markeder.

"Jeg mottok kontorutstyret mitt på parkeringsplassen på dag en og entret deretter inn i Statkrafts digitale verden."

Slik beskriver Tone Thingbø sin første arbeidsdag i Statkraft. Hun er en av flere ansatte som har startet i ny jobb i selskapet mens Covid-19-pandemien har gjort strenge restriksjoner nødvendig. For noen måneder siden hadde det vært umulig å forestille seg å begynne i ny jobb uten å kunne møte opp på kontoret og håndhilse på alle nye teammedlemmer. Eller uten å få den første, nødvendige omvisningen i kontorbygget. Men for 106 nye ansatte i Statkraft – fra mars og frem til i skrivende stund – har akkurat dette vært tilfellet.

Rob de Groot
Rob de Groot ble 1. april 2020 en del av Statkrafts team i Amsterdam. I likhet med mange andre treffer han sine nye kollegaer i virtuelle teammøter. (Foto: Statkraft)

Behovet for å trekke til seg topptalenter innenfor fornybar energi har ikke avtatt med pandemien

Statkraft er Europas største leverandør av fornybar kraft og har ambisjoner om å bli en av verdens største. Statkrafts klare oppfatning er at klimaendringene og oppvarmingen av planeten ikke vil kunne bremses eller stanses uten utstrakt bruk av fornybar energi. Men for å kunne bidra til å nå disse målene trenger selskapet kompetanse.

Tilgangen på jobber i fornybarbransjen øker jevnt, ifølge Det internasjonale byrået for fornybar energi (Irena). En tiltagende prisgunstighet for rene energikilder fører til flere og flere arbeidsplasser i bransjen. For et selskap som Statkraft har ikke behovet for å tiltrekke talenter med topp kompetanse avtatt i møtet med den globale pandemien. Nye ansettelser og ny ombordstigning må fortsette, selv om det ofte må skje virtuelt og digitalt.

– Vår industri vokser, ettersom energiskiftet innebærer at fornybare energikilder vil spille en stadig mer dominerende rolle i hvordan verden kan skaffes tilstrekkelig med kraft. Det dreier seg om et langsiktig oppdrag som vi ikke har råd til å slappe av på bare på grunn av Covid-19. Klimaendringene er kanskje ikke en like overhengende akutt krise, men de er like presserende. For å holde momentumet oppe søker vi kontinuerlig etter talentfulle folk til å støtte vår visjon om en fremtid basert på fornybar energi. Ansettelsene må fortsette, fastslår Statkrafts HR-direktør Siri Langangen.

Med et globalt nedslagsfelt er selskapet hele tiden på jakt etter mennesker som kan spille en rolle i å bidra til å oppfylle den dristige og fremtidsrettede visjonen om et fornybart samfunn. Det er i skrivende stund 58 ledige stillinger.

Møt sju eksperter som nylig har sluttet seg til Statkrafts misjon om å være ledende i verdens markeder for fornybar kraft

Covid-19 kan ha forstyrret forventningene til hvordan de første nye dagene på jobben ville bli, men pandemien har ikke påvirket deres grunner til å bli medlemmer av selskapet!

Birgitte Ringstad Vartdal
Foto: Privat

Birgitte Ringstad Vartdal

 • Stilling: Konserndirektør for Vind- og solkraft Europa
 • Sted: Oslo, Norge
 • Startdato: 1. april 2020

Birgitte ønsket å gjøre en innsats i en fremtidsrettet bransje. Hun vurderte Statkraft som et selskap med en sterk posisjon innenfor fornybar kraft og med betydelige ambisjoner om vekst.

 

– Jeg begynte på hjemmekontoret i min nye rolle i Statkraft. Det kan være utfordrende å være en ny leder på avstand, men det har gått overraskende bra. Jeg ser frem mot å lede vårt arbeid i de voksende markedene for vind- og solkraft i Europa, samt ny forretningsutvikling innenfor hydrogen og lading av elbiler. Jeg synes virkelig at det er motiverende å være en del av et selskap som bidrar positivt til samfunnet.

Tone Thingbø
Foto: Privat

Tone Thingbø

 • Stilling: Direktør, Cyber Security
 • Sted: Oslo, Norge
 • Startdato: 1. april 2020

Tone sier at hun søkte etter nye utfordringer, og hun blir inspirert av å lete etter solide løsninger i den usikre verdenen av cybertrusler.


– Jeg valgte Statkraft av tre grunner. Den første var utfordringen med å holde Statkrafts kritiske infrastruktur trygg og sikker. Jeg ønsket også å være en del av en næring som er essensiell for fremtidige generasjoner, mine egne barn og barnebarn. Og jeg ønsket å jobbe i et internasjonalt miljø. Til tross for at jeg har jobbet virtuelt, har jeg allerede møtt dusinvis av kollegaer fra hele verden.

 

Himanshu Chandrakar
Foto: Privat

Himanshu Chandrakar

 • Stilling: Leder for Route to Market
 • Sted: Delhi, India
 • Startdato: 28. april 2020

Etter andre dag i Statkraft hadde Himanshu allerede møtt 14 av sine nye kollegaer – virtuelt, selvfølgelig. Til tross for Covid-19-begrensningene, føler han seg heldig som har blitt med i et så talentfullt team.

 

– Jeg begynte i Statkraft fordi jeg var ute etter et selskap som var nyskapende og hadde dyktige ansatte. Dette skinner virkelig gjennom i tøffe tider, og Statkraft synes i disse dager å være på sitt beste med en godt organisert online-introduksjon til selskapet for nye folk som meg.

Amisha Patel
Foto: Privat

Amisha Patel

 • Stilling: Senior Communication Manager
 • Sted: Storbritannia og Irland
 • Startdato: 20. april 2020

Amisha går i front for innføring av lavkarbonøkonomien og ser behov for radikale endringer – som bare kan realiseres ved bruk av fornybar energi.

 

– Statkrafts visjon og sterke ambisjoner om å spille en viktig rolle i dette skiftet var det som trakk meg til selskapet. Jeg har vært i jobben i to uker nå, hele tiden virtuelt. Det er virkelig inspirerende å dykke ned i denne positive energihistorien, særlig i tider som dette som vi ikke har sett tidligere.

Rob de Groot
Foto: Privat

Rob de Groot

 • Stilling: Project Developer Wind
 • Sted: Amsterdam, Nederland
 • Startdato: 1. april 2020

Rob visste at han ønsket å holde seg i vindkraftverdenen, som følge av sin lange erfaring med denne energiformen. Og han var på jakt etter en arbeidsgiver kunne bidra til å utvikle den.

 

– Jeg ble trigget av å høre at Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi. For meg har dette vist seg å være den beste måten å fortelle om den nye arbeidsgiveren min til familie og venner. I disse dager, med to barn som har skole hjemme på grunn av koronarestriksjonene, er jeg virkelig fornøyd med beslutningen om å bli en del av Statkraft. Jeg setter pris på hvordan selskapet viser omsorg og er opptatt av sine ansatte. Det er noe som motiverer meg til å gjøre enda mer for utvikling av vindkraft i Nederland.

Enzo Contreras
Foto: Privat

Enzo Contreras

 • Stilling: Chief Financial Officer, Statkraft Chile
 • Sted: Santiago, Chile
 • Startdato: 16. mars 2020

Enzo visste ikke så mye om Statkraft før han startet ansettelsesprosessen. Men han gjorde leksene sine og fant fire grunner som fikk ham til å si ja til en rolle på selskapets Chile-kontor.

 

– Jeg har vært i Statkraft i nesten to måneder nå, og jeg har fysisk sett ennå ikke møtt mine kollegaer! Men til tross for den nåværende situasjonen har jeg funnet fire klare grunner til min beslutning om å bli en del av selskapet. Jeg oppdaget et selskap som er forpliktet på fornybar energi, noe jeg mener er helt grunnleggende for å motvirke klimaendringer. Jeg lærte også at Statkraft er et selskap som er dedikert til sine medarbeidere, det er et selskap som etterlever hva det lover, og det er et selskap som gjør at jeg selv kan være en del av utviklingen av fornybar kraft i mitt hjemland.

Shareen Hira
Foto: Privat

Shareen Hira

 • Stilling: HR-koordinator
 • Sted: Düsseldorf, Tyskland
 • Startdato: 1. april 2020

Da Shareens bærbare PC ble levert hjem til henne på første arbeidsdag i Statkraft, ble hun også ønsket velkommen med et personlig brev fra teamet og en blomsterbukett. Det er en dag, sier hun, som hun alltid vil huske.

 

– Min start i Statkraft var spesiell, for å si det mildt. Det var utfordrende på mange måter, men jeg lærte raskt at det var mulig å oppleve en positiv inntreden også virtuelt. Jeg begynte i Statkraft fordi jeg så muligheter for personlig utvikling, og jeg ønsket å være en del av en nordisk bedriftsstil. Dette er et selskap som lever etter sitt fokus på bærekraft, og det synes jeg er veldig attraktivt hos en arbeidsgiver.