Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft inviterer nye eiere til den rasktvoksende ladevirksomheten Mer

13 mar., 2023

Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, vurderer muligheter for å invitere inn nye eiere i det heleide ladeselskapet Mer, for å støtte selskapets ambisiøse vekststrategi. Statkraft vil fortsette å være en aktiv og dedikert majoritetseier i Mer, og har engasjert Carnegie og Skandinaviska Enskilda Banken som finansielle rådgivere.

Jürgen Tzschoppe, Executive Vice President i New Energy Solutions og Kristoffer Thoner, CEO i Mer
Jürgen Tzschoppe, Executive Vice President i New Energy Solutions og Kristoffer Thoner, CEO i Mer

Mer ble grunnlagt i 2009 under navnet Grønn Kontakt og skiftet navn til Mer i 2020. Selskapet har vokst fra sitt utgangspunkt i Norge, der det fikk unik erfaring som en pionér i Europas lademarked for elbiler. Mer har økt sin tilstedeværelse på tvers av Nord-Europa gjennom en rekke målrettede oppkjøp og rask utrulling av ladestasjoner det seneste tiåret, og har i dag virksomhet i fem europeiske land: Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia og Østerrike. Mer tilbyr både et omfattende ladenettverk, men også smartlading for kunder som kommersielle bilflåter, borettslag og bedrifter, noe som gir selskapet en attraktiv posisjon for videre vekst i andre land og forretningsmodeller etter hvert som veksten i lademarkedet akselererer. 

– Å invitere inn flere aksjonærer i Mer vil gjøre det mulig for selskapet å forsere veksten i antall ladestasjoner i Nord-Europa, og ta en større plass i det globale skiftet mot utslippsfri transport, sier konserndirektør Jürgen Tzschoppe i Statkraft, og legger til: 

– Vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å vurdere hva som er den beste eierstrukturen for Mer fremover. Det å ta en ledende rolle i elbillading er et godt eksempel på hvordan vi i Statkraft følger vår strategi om å utvikle og dyrke frem ny grønn energiteknologi gjennom partnerskap.

Elektriske mobilitetsløsninger er avgjørende i klimakampen. Det å erstatte fossile energikilder med el-kjøretøy er en viktig del av arbeidet med å kutte de globale CO2-utslippene, og er tydelig forankret i Europas grønne giv («Green Deal») og EUs klimapakke Klar for 55 («Fit for 55»). 

– Kraftfulle megatrender driver overgangen til elektriske kjøretøyer over hele kloden, og innen 2030 ventes nesten annenhver ny personbil å være elektrisk. Deretter går det raskt mot 100 prosent, sier administrerende direktør Kristoffer Thoner i Mer.

– Vårt mål er å gjøre skiftet til bærekraftig elektrisk mobilitet lett og tilgjengelig for alle gjennom sømløse ladeopplevelser og innovative løsninger som kundene setter pris på. Med flere enn 35.000 ladepunkter, har Mer et sterkt fotfeste i de mest attraktive markedene i Europa. I 2021 leverte vi flere enn 316 millioner elektriske kjørekilometer. Med vår pionér-erfaring, vår unike bærekraftsmodell og rasktvoksende ladenettverk, er Mer posisjonert til å spille en ledende rolle i den europeiske transportrevolusjonen, legger han til. 

Jürgen Tzschoppe, Executive Vice President for New Energy Solutions and Kristoffer Thoner, CEO of Mer
Jürgen Tzschoppe, Executive Vice President i New Energy Solutions og Kristoffer Thoner, CEO i Mer

Kontakt

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson

Mer om Statkrafts ladevirksomhet