Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft og Hunton Fiber inngår nye langsiktige kraftavtaler

16 jun., 2022

Statkraft og Hunton Fiber har nylig inngått nye langsiktige kraftavtaler. Dermed sikrer Gjøvik-bedriften tilgang på en betydelig andel av det forventede kraftbehovet de neste 10 årene.

Hunton Fibers hovedkontor og ene fabrikk på Gjøvik. Foto: Hunton Fiber

Hunton Fiber produserer trefiberplater og trefiberisolasjon på to fabrikker på Gjøvik. Markedet for trebaserte materialer øker kraftig og Hunton forventer å fortsette den gode veksten som er sterkt drevet av økt salg av trefiberisolasjon.

- Det gleder oss å kunne inngå nye, langsiktige kraftkontrakter med en mangeårig industrikunde som Hunton Fiber. Avtalene understeker Statkrafts posisjon som foretrukket leverandør av elektrisitet til kraftkrevende industri i Norge, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

- Som produksjonsbedrift med to fabrikker på Gjøvik er vi svært tilfreds med avtalene som sikrer forutsigbare og konkurransedyktige priser på elektrisk kraft til og med 2032, sier administrerende direktør i Hunton, Arne Jebsen.

Hunton er en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på trefiber. Produktene kan enkelt settes sammen til solide løsninger for vegg, gulv og tak - eller leveres som totalløsningen Hunton Komplett™.

Flisen som benyttes er et restprodukt fra trelastproduksjon, og er 100% PEFC-sertifisert. Hunton ble etablert på Gjøvik i 1889, og gjennom generasjoner har selskapet bygd opp en sterk kompetanse på å beskytte boliger mot kulde, vind og lyd. Konsernet har 170 ansatte i Norden og omsatte i 2021 for 604 millioner kroner, og eies av familiene Mowinckel og Jebsen, i tillegg til ansatte.

Kontakt

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson