Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft kjøper vindkraftutvikler i Storbritannia

21 aug., 2019

Statkraft har kjøpt den britiske vindkraftutvikleren Airvolution Clean Energy Ltd. Oppkjøpet er i tråd med Statkrafts ambisjoner om å realisere 600 MW vind- og solkraft i Storbritannia.

Airvolution har jobbet utelukkende på vegne av Statkraft siden oktober 2017, med å identifisere og løfte frem prosjektmuligheter i Skottland. Med denne avtalen blir Airvolution-teamet en integrert del av Statkrafts voksende virksomhet i Storbritannia. Statkraft beholder Airvolutions kontor i Glasgow, som vil doble i størrelse når en rekke nyansatte starter i september.

«Vi er veldig imponert over det Airvolution har oppnådd i løpet av relativt kort tid, gjennom vårt samarbeid om prosjektutvikling innen vindkraft i Skottland. At teamet nå blir en del av Statkraft er et naturlig neste skritt i dette samarbeidet, som vil styrke vår evne til å levere på de ambisiøse målene vi har satt oss for vår virksomhet i Storbritannia», sier David Flood, daglig leder for Statkraft UK.

Statkrafts oppkjøp av Airvolution styrker selskapets posisjon i Storbritannia ytterligere, etter oppkjøpet av Element Power i Storbritannia og Irland ved utgangen av 2018.

For mer informasjon, se statkraft.co.uk