Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Stoltenberg hyllet vannkraften i Tyrkia

09 jan., 2012

- Vannkraft er en av de beste løsningene når man skal øke tilgangen på energi og samtidig redusere klimautslippene. Det sa statsminister Jens Stoltenberg da han mandag 10. januar hilste Statkraft-prosjektet Kargi under sitt offisielle besøk til Tyrkia.

Statkraft-prosjektet Kargi ble mandag 10. januar behørig presentert og feiret under en seremoni i provinsen Corum, nord i Tyrkia. Statsminister Jens Stoltenberg og Tyrkias energiminister Taner Yildiz skulle ha vært tilstede under seremonien, men dårlig vær holdt helikoptrene på bakken og de to måtte følge seremonien via videolink fra Ankara. Sammen fikk de presentert vannkraftprosjektet, som fra 2013 vil levere ren, fornybar kraft til et energihungrig Tyrkia.

Tre kraftverk i Tyrkia

Kargi kraftverk blir Statkrafts andre vannkraftverk i Tyrkia, som er et av verdens raskest voksende energimarkeder. Når kraftverket står ferdig i 2013, vil det levere 470 GWh, tilsvarende forbruket i 150 000 tyrkiske husstander. Fra før driver Statkraft vannkraftverket Cakit sør i landet, og har nettopp startet byggingen av sitt tredje kraftverk, Cetin, sørøst i Tyrkia. Ferdig utbygget vil de tre kraftverkene produsere nærmere 2 TWh.

Tyrkia er allerede et stort og kompetent vannkraftland, men sterk økonomisk vekst og økende befolkning skaper stadig større etterspørsel etter energi. I kombinasjon med mange nye vannkraftprosjekter og et deregulert og liberalisert kraftmarked, gjør dette Tyrkia til et viktig satsingsområde for Statkraft.

Tenker globalt

Statkrafts vekst i Tyrkia er ledd i selskapets strategi om å bli en global aktør innen internasjonal vannkraft, med fokus på utbygging i raskt fremvoksende markeder med stort potensial for vannkraft. Basert på 100 års kompetanse innen vannkraftutvikling i Norge, vokser Statkraft nå i andre deler av verden gjennom vannkraftprosjekter som både sikrer lønnsomhet for Statkraft, økonomisk utviking lokalt og bidrar samtidig til at stadig flere mennesker får tilgang på ren, fornybar energi.