Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft sponser Munch i Frankrike

20 sep., 2011

Onsdag 21. september åpner kunstutstillingen ”Edvard Munch – Det moderne øye” på Pompidou-senteret i Paris, med Statkraft som stolt sponsor.

Utstillingen med 140 av Edvard Munchs verker skal vises i Paris frem til 9. januar 2012. Deretter skal den videre til Frankfurt, London og til slutt Oslo. Mange av Munchs klassiske verker er med, som Vampyr, Pikene på broen og Det syke barn. Samtidig blir besøkende kjent med mindre kjente sider ved kunstneren.

Under førvisningen søndag var H.M. Dronning Sonja til stede sammen med Frankrikes kulturminister Frédéric Mitterand, Pompidou-senterets president Alain Seban og direktøren for Nasjonalmuset for moderne kunst, Alfred Pacquement. Fra Statkraft stilte styreleder Svein Aaser og kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland.

-I tillegg til å vise frem den storslåtte kunsten til Edvard Munch, vil vi vise frem Statkraft og hva vi står for innen ren og fornybar energi. Vår vannkrafthistorie går like langt tilbake som mye av Munchs kunst.  Vi har jo også et  ”moderne øye” for energi, sier Engesland.

Statkraft er allerede Europas største innen fornybar energi, og satser nå også i Frankrike. Statkraft har som mål å vinne vannkraftkonsesjoner i den bebudede auksjonen som franske myndigheter skal gjennomføre de nærmeste årene, og åpnet nylig sitt kontor i Lyon.