Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft moderniserer fjernvarmeverket i Trosa for SEK 60 millioner

15 apr., 2010

(Trosa, 15. april 2010) Statkraft Värme AB investerer rundt 60 millioner svenske kroner i en omfattende ombygging og modernisering av fjernvarmeanlegget i Trosa. Årsaken er at dagens fjernvarmeanlegg snart er foreldet, og at man vil sikre varmeleveranser til eksisterende og nye kunder i lang tid fremover. Statkraft ser en økende interesse for fjernvarme som en pålitelig og miljøvennlig varmekilde.

Statkraft Värme AB vil investere rundt SEK 60 millioner i en omfattende ombygging og modernisering av fjernvarmeanlegget i Trosa. Investeringen inkluderer ny varmesentral basert på  biobrensel med røykgasskondensering, og en ny oljefyrt reservekjel. Investeringen gir økt driftssikkerhet, sikrere varmeleveranser og bedre miljøeffekt. Det nye anlegget får en grunnlastkapasitet på 6MW basert på biobrensel, samt en reservekapasitet på 11 MW basert på fyringsolje.

- Gjennom moderniseringen av fjernvarmeanlegget øker vi drifts- og leveringssikkerheten. Dessuten vil det nye anlegget gi mindre CO2-utslipp i Trosa. Vi vil også være i stand til å møte den økende interessen for fjernvarme i området, sier prosjektleder i Statkraft, Lars Lindskog.

Statkraft overtok fjernvarmeanlegget i januar 2009 etter en byttehandel med E.ON. De nye kjelene vil bli installert i et nytt bygg som ligger inntil det eksisterende anlegget. Statkraft planlegger å starte byggingen i løpet av sommeren slik at det nye anlegget kan stå klart til drift i mars 2011.

- Dette er en viktig investering for å skape en sikker, miljøvennlig og langsiktig fjernvarmeløsning i Trosa, sier Lars Lindskog.