Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Jazz-stipend til Skumsnes Moe

31 aug., 2009

Årets Young Star-stipend gikk til bassisten Guro Skumsnes Moe.

Stipendet, som deles ut av Statkraft og Oslo Jazzfestival, er på 50 000 kroner. I tillegg til prispengene blir mottakeren invitert til å gjøre et prosjekt på jazzfestivalen det påfølgende året.

Skumsnes Moe er den tredje mottakeren av stipendet, som ble delt ut for første gang i 2007.

Juryen besto i år av jazzmusikerne Bugge Wesseltoft og Susanna K. Wallumrød, påtroppende leder i Mic, Martin Revheim, og konserndirektør Stein Dale fra Statkraft.
Juryens begrunnelse/uttalelse er som følger:

«Årets prisvinner er en musiker som i løpet av flere år har gjort seg bemerket som en aktiv og talentfull utøver. Vedkommende arbeider særlig med å skape musikk gjennom improvisasjon i samarbeid med mange ulike utøvere, innen ulike kunstformer og stilarter, men komponerer også musikk i mer tradisjonell forstand, musikken derimot er langt fra tradisjonell. Med en svært åpen og musikalsk tilnærming lager årets prisvinner sjangeroverskridende og interessant musikk som vi gleder oss til å høre mer av.»

Guro Skomsnes Moe (25) har bakgrunn fra musikkonservatoriet i Kristiansand og Musikkhøyskolen i Oslo der hun fullførte studiene i 2007, og den unge musikeren har allerede gjort seg bemerket innen mange områder:

Hun jobber mye med improvisasjon og eksperimentell musikk, der alt fra støyrock og frijazz til elektronika og folkemusikk er naturlige elementer.

Hun har vært jamvert på Belleville, er pådriver for konseptet «Blyg disko», improvisasjon for dansere og musikere, og er med i en rekke bandprosjekter inkludert en kvartett i eget navn. Denne allsidige og engasjerte jenta har også vært instruktør for JazzAKKS-kurs i Oslo med formål om å øke interessen for jazz og improvisasjon blant kvinner.