Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft signerer avtale om kjøp av to vindparker (260 MW) i Brasil

30 aug., 2023

Statkrafts brasilianske datterselskap, Statkraft Energias Renovaveis SA (SKER) har signert en avtale med EDP Renovaveis SA («EDPR») om kjøp av de to vindparkene Jerusalem og Bogueirao i delstaten Rio do Norte. Vindparkene består av 62 vindturbiner og har en samlet installert effekt på 260 MW.

SKER kontrollerer fra før 19 kraftverk i Brasil, med en samlet installert effekt på rundt 450 MW. I tillegg har selskapet mer enn 600 MW vindkraft under bygging i delstaten Bahia.

- Brasil er et viktig vekstmarked for Statkraft. Her ønsker vi å vokse både ved å utvikle nye fornybarprosjekter selv og gjennom oppkjøp. Dette kjøpet er enda et viktig steg i gjennomføringen av vår investeringsplan, sier Statkrafts landsjef i Brasil, Fernando de Lapuerta. 

Kjøpet av de to vindparkene styrker Statkrafts posisjon som et globalt, ledende fornybarselskap. Sammen med selskapets eksisterende kraftverk, samt vindparkene som er under bygging vil Statkraft med dette få en samlet installert effekt i Brasil på over 1300 MW.

Avtalen er underlagt myndighetsgodkjennelse og vanlige sluttbetingelser. Endelig gjennomføring er ventet i løpet av de kommende månedene.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson