Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Aker Horizons inngår langsiktig kraftavtale med Statkraft for grønt ammoniakkprosjekt i Narvik

05 jul., 2023

Aker Horizons ASA, en utvikler av grønn energi og grønn industri, har inngått en 10-årig kraftkjøpsavtale (PPA) med Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, og sikrer dermed en betydelig mengde av den fornybare energien som kreves til storskala-anlegget for grønt hydrogen og ammoniakk under utvikling i Narvik.

Kraftkjøpsavtalen med Statkraft dekker anleggets 10 første driftsår, fra oppstart i 2028. Anlegget vil ha en planlagt kapasitet på opp til 600 MW og vil være et av de første storskala-anleggene for grønn ammoniakk i Europa, med en forventet produksjon på mellom 1000 og 1500 tonn per dag.

"Å inngå en langsiktig kraftkontrakt med Statkraft har vært avgjørende for å skape forutsigbarhet og et solid kommersielt grunnlag for ammoniakk-prosjektet vårt i Narvik. Denne avtalen gir prosjektet tilgang på fornybar kraft til konkurransedyktige priser, og baner vei for ny grønn industriutvikling, nye jobber og en oppskalering av den europeiske hydrogenøkonomien," sier Sverre Isak Bjørn, utviklingsdirektør i Aker Horizons.

"Ved å legge denne PPA-en til vår portefølje bidrar vi nok en gang til grønn industriutvikling og avkarbonisering basert på våre fornybare energiressurser. Grønn ammoniakk er en av løsningene som trengs for å lykkes med overgangen til grønn energi og grønn industri – og nå målet om netto nullutslipp," sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Marked i Statkraft.

Aker Horizons utvikler grønne verdikjeder for hydrogen og hydrogenbaserte produkter som grønn ammoniakk basert på konkurransedyktig fornybar energi. Selskapet har inngått intensjonsavtaler med store europeiske energi-, industri- og kjemiselskaper for leveranse av over 1,5 ganger planlagt volum av ammoniakk produsert i Narvik.

Kraftavtalen er betinget av at Aker Horizons tar en endelig investeringsbeslutning for ammoniakkprosjektet i Narvik.

Kontakt

Mann som smiler
Geir Fuglseth
Pressekontakt