Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

bp, Mainstream Renewable Power og Statkraft inngår samarbeidsavtale med Windport

13 des., 2022

bp, Mainstream Renewable Power (“Mainstream”), et Aker Horizons-selskap, og Statkraft har signert en avtale med Windport i Mandal for å utvikle og posisjonere havnen for en framtidig havvindutvikling. bp, Mainstream og Statkraft samarbeider om å bygge ut bunnfast vindkraft til havs på Sørlige Nordsjø II (SN2).

I tillegg til forpliktelsen fra samarbeidspartnerne om å legge til rette for utvikling og drift av havvind fra Windport, innbefatter avtalen et «Collaboration Charter» som er unikt i sin utvikling av havnens lokale underleverandører og styrking av dens konkurransefortrinn. Avtalen vil bidra til et økt fokus på kostnadsoptimalisering og havnens innovative utvikling, samtidig som den øker havnens evne til å betjene den globale havvindindustrien.

Windport, et datterselskap av Global Ocean Technology, bygger en havn som er ideelt plassert for å betjene en vindkraftutbygging i SN2. Havnen forventes å bli en "one-stop-shop" for offshore vindkraft tjenester, ikke bare for SN2, men også for andre prosjekter i Nordsjøen og det globale markedet.

Samarbeidsavtalen vil bidra til å framskynde etableringen og øke havnens effektivitet. bp vil gjennom sine globale innovative og digitale team, sammen med Mainstream og Statkraft, jobbe tett for å støtte Windport og bidra til å styrke utviklingen av sine lokale og norske underleverandører.

-  Norge er i startgropa på en havvindrevolusjon, og nye samarbeidsmodeller som dette vil spille en nøkkelrolle for å sikre suksess. Vi har jobbet med Windport de siste månedene for å hjelpe med utviklingen av havnen og lokale underleverandører i regionen. Vi er imponert over lederskapet Windport viser i spissen for Agder-regionens engasjement innen havvind. Vi tilbyr det beste fra bp, Mainstream og Statkraft for å bidra til å skape det som vil bli en viktig havn, ikke bare for Norge, men også den globale offshoreindustrien. Vi må sikre at vi tar med alle nivåer i den norske og lokale leverandørkjeden om bord for å utnytte veksten vi forventer å se i årene fremover sier Sebastian Bringsværd, talsperson for samarbeidspartnerne og sjef for Norge og Sverige i Mainstream

- Vi takker bp, Mainstream og Statkraft for tilliten de har vist til Windport, og vi ser frem til å samarbeide for å utvikle en effektiv og innovativ havneinfrastruktur og tjenester sier Øystein S. Pedersen, administrerende direktør i Global Ocean Technology

bp, Mainstream og Statkraft utgjør et lag som til sammen har kompetansen, erfaringene og ressursene som skal til for å lykkes med en sikker, effektiv og bærekraftig utbygging, og en vellykket drift av Norges viktige første skritt på havvind; SN2.

Mer om partnerne og prosjektet