Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft sin første storskala solpark i India åpnet

30 mai, 2022

Statkraft åpnet i forrige uke sin første storskala solpark i India. Åpningen markerer en viktig milepæl i selskapets ambisjon om å vokse som sol- og vindkraftutvikler i landet.

Nellai solpark i delstaten Tamil Nadu i India

 

 

Solparken Nellai ligger i den sørlige delstaten Tamil Nadu og vil produsere fornybar energi tilsvarende det årlige strømforbruket til mer enn 500 000 indiske hjem. Med et snitt på 300 soldager i året, og en installert effekt på 76 MW, er solparken forventet å produsere mer enn 120 GWh fornybar energi per år.

- Vi er svært fornøyde med å åpne vår første storskala solpark i India. Planen framover er å utvikle flere solprosjekter over hele landet og bli en sentral utvikler og operatør av både vann-, vind- og solenergi, sier Statkrafts konserndirektør for Internasjonal kraft, Jürgen Tzschoppe.

Nellai solpark er utviklet basert på en offentlig støtteordning der industrikunder eier en minimumsandel på 26 prosent av anlegget og kjøper elektrisiteten som produseres på langsiktige kraftkjøpsavtaler (PPA’er), mot å få lavere nettariffer. Tyske Belectric Photovoltaic har stått for byggingen av anlegget og vil levere drifts- og vedlikeholdstjenester i de tre første driftsårene.

Globalt forventes solenergi å vokse med rundt 4500 GW frem til 2050, og bli verdens største energikilde allerede innen 2035. I India forventes solenergi å vokse med mer enn 650 GW i samme periode, og er hoveddriveren bak forventingen om at India vil øke sin fornybarandel i kraftsektoren fra nær 40 prosent i dag til nesten 80 prosent i 2050, ifølge BloombergNEF.

Statkraft har vært til stede i India siden 2004 og selskapet eier nå en produksjonskapasitet på 215 MW med en årlig kraftproduksjon på rundt 1310 GWh. I tillegg er vannkraftverket Tidong på 150 MW under bygging i delstaten Himachal Pradesh og planlagt ferdigstilt rundt årsskiftet 2022/2023.

Fakta om Nellai solpark:

Antall paneler:140.000
Landareal: 773 678 m2
Installert effekt: 76MWp
Gjennomsnittlig årsproduksjon: 124 GWh

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson