Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Ladevirksomheten vokser i Tyskland

08 Sep, 2020

Statkrafts tyske elbilladeselskap E-WALD GmbH har inngått en avtale om å modernisere og utvide antall hurtigladere på servicestasjonene til selskapet Tank & Rast langs tyske motorveier. I løpet av de neste to årene skal E-WALD utstyre 52 servicestasjoner med moderne hurtigladere.


Salget av elbiler i Tyskland er ventet å øke kraftig de nærmeste årene. Det innebærer at infrastrukturen for lading må øke tilsvarende. I dag finnes det cirka 35 000 offentlig tilgjengelige ladepunkter i landet. Tyske myndigheters plan er å øke dette til mer enn 50 000 de nærmeste årene og til 1 million ladepunkter innen 2030.

Samarbeidet mellom E-WALD og Tank & Rast vil bidra betydelig til et sammenhengende ladenettverk langs tyske motorveier fra nord til syd og fra øst til vest.

-Vi er svært fornøyd med at E-WALD går inn i dette langsiktige samarbeidet med Tank & Rast og støtter E-WALDs ambisiøse vekstambisjoner i det tyske markedet for elbillading. Statkraft har mange års erfaring med slik lading i Norge, som er det markedet i verden med høyest elbilandel, sier Bjørn Holsen, direktør for Nye forretningsområder i Statkraft.

Ambisiøse mål

Statkraft tar mål av seg til å bli en ledende aktør på elbillading i Europa. Gjennom eierskapet i norske Grønn Kontakt har selskapet opparbeidet seg omfattende erfaring, som selskapet nå også ønsker å dra nytte av i Tyskland.

I 2018 kjøpte Statkraft 61 prosent av det München-baserte selskapet eeMobility. Selskapet tilbyr ladeløsninger for firmabiler. I 2019 kjøpte Statkraft selskapet E-WALD, også med base i Bayern. E-WALD drifter mer enn 1000 offentlige ladestasjoner over hele Tyskland og tilbyr en bildelingstjeneste for elbiler.