Land
Første dag for nye trainees
Åtte unge menn og kvinner fikk en pangstart på karrieren denne uken. De har fått jobb i Statkraft, og vil de neste to årene være en del av traineeprogrammet hos Europas største produsent av fornybar energi.
I de to årene traineeprogrammet varer skal trainee'ene arbeide i fire ulike jobbrotasjoner. Rotasjonene skreddersys med utgangspunkt i trainee'ens bakgrunn og Statkrafts kompetansebehov. Ved siden av opplæring og arbeidserfaring arrangeres jevnlige kurs og fellessamlinger hvor traineegruppen møtes.
Statkrafts internasjonale traineeprogram har lenge vært populært blant norske studenter, og de siste årene har programmet mottatt flere søkere fra andre land.
Årets åtte trainees kommer fra fem forskjellige land og har ulik utdanningsbakgrunn, primært innen teknologi og økonomi. Felles for alle er at en jobb i den raskt voksende fornybarbransjen sto høyt på ønskelisten.
- Dette er en superspennende bransje! Akkurat nå skjer det så mye. I Tyskland har vi besluttet å stenge alle atomkraftverk. Vi trenger sårt å finne en ny strategi for vår energiproduksjon, sier Alexander Gleim.
- Jeg ønsket å jobbe med fornybar energi. Statkraft var et åpenbart valg, sier Sondre Brovold.
- Når du vil jobbe med vindkraft, er Statkraft "the place to be". Selskapet har bygget den store vindparken Sheringham Shoal utenfor kysten av Storbritannia og skal nå bygge den enda større vindparken Dudgeon. Slike prosjekter er spennende, sier Laxman Pararasasingam.
Den første uken får trainee'ene møte og bli kjent med selskapets historie, organisasjon og virksomhet, gjennom presentasjoner fra konserndirektører og andre ledere i Statkraft. Tidligere trainees gjør dem kjent med selskapet og arbeidshverdagen.
De åtte som starter i årets traineekull:
- Laxman Pararasasingam kommer fra Tyskland og er sivilingeniør i maskinteknikk fra University College London. Han er ansatt for å jobbe med analyse av vindkraft.
- Daniel Christophersen er skotsk og norsk, nyutdannet sivilingeniør i kjemiteknikk fra University of Edinburgh. Han skal jobbe med HMS i Statkrafts vindkraftsatsing.
- Sondre Brovold kommer fra Norge og er sivilingeniør i energi og miljø fra NTNU. Han skal jobbe med markedsoperasjoner i Norden.
- Tobias Persson fra Sverige er sivilingeniør i matematikk fra Lunds universitet. Han skal jobbe i med risikostyring i konsernets markedsoperasjoner.
- Alexander Gleim er tysk og har doktorgrad i økonomi fra University of Bonn. Nå skal han jobbe med optimalisering av kraftverk, i en enhet som er lokalisert i Dusseldorf.
- Agnethe Hoff Finnøy er nyutdannet master i geologi fra NTNU. Hun skal jobbe i forretningsområdet kraftproduksjon, med bygg og anlegg, og miljø.
- Sara Baumgarten er svensk og har en mastergrad i energi og miljø fra Linköpings universitet. Hun skal jobbe på hovedkontoret i Oslo, i Statkrafts kompetanseenhet for drift og vedlikehold.
- Justina Banyte kommer fra Litauen og er siviløkonom med spesialisering i energi fra NHH i Bergen. Finansiell rapportering i CFO-avdelingen blir hennes arbeidsområde fremover.