Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkrafts nye konsernsjef

17 nov., 2010

30. april tok Christian Rynning-Tønnesen over som konsernsjef i Statkraft etter Bård Mikkelsen som fratrer i henhold til sin ansettelsesavtale.

Etter nærmere ni år som konsernsjef i Statkraft, overlot Bård Mikkelsen fredag 30. april stafettpinnen til Christian Rynning-Tønnesen. Lederskiftet ble markert med ansatte og eksterne gjester ved hovedkontoret på Lilleaker.

Den nye konsernsjefen kommer fra stillingen som konsernsjef i Norske Skog. Han har også lang erfaring fra Statkraft, etter å ha vært tilknyttet selskapet i perioden 1992-2005.

Usedvanlig spennende utfordring

- Jeg kjenner energibransjen både fra innsiden og utsiden og ser på denne jobben som en usedvanlig spennende utfordring. Verden trenger mer fornybar energi samtidig som eksisterende næringsstruktur må utvikles og tilpasses nye rammebetingelser, sa Christian Rynning-Tønnesen da det ble kjent at han fikk jobben.

- Det har vært viktig for styret å finne en toppleder for Statkraft som blant annet har solid kompetanse innen energisektoren og internasjonal forretningsvirksomhet, og som kan vise til gode resultater. Denne lederen har vi nå ansatt, sa styreleder Arvid Grundekjøn om valget av Rynning-Tønnesen.

Christian Rynning-Tønnesen har vært konsernsjef i Norske Skog fra sommeren 2006 etter at han ble ansatt i selskapet som konserndirektør for finans i begynnelsen av 2005. Tidligere var Rynning-Tønnesen direktør i Statkrafts toppledelse i 11 år, og før det arbeidet han i McKinsey og Esso Norge. Rynning-Tønnesen er utdannet sivilingeniør fra NTNU (NTH).