Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Ann Hou Sæter fikk Young Star-stipend i Hardanger

27 mai, 2010

14 år gamle Ann Hou Sæter fra Trondheim fikk nylig tildelt Statkraft Young Star-stipend innen klassisk musikk under Haranger Musikkfest i Ullensvang. Stipendiet er ment både som en anerkjennelse og oppmuntring til videre arbeid.

Ekstra morsomt var det at den aller første vinneren av Statkraft Young Star-stipendiet nesten gikk til topps i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i Wien.

Stipendiet er på kr 50 000. Juryen for stipendiet som besto av Stig Nilsson (kunstnerisk leder Hardanger Musikkfest), Ole Edvard Antonsen, Wolfgang Plagge og Grete Ingeborg Nykkelmo (Statkraft), begrunnet tildelingen slik:

Den unge fiolinisten Ann Hou Sæther har allerede i lang tid stått frem som en musikkbegavelse av de sjeldne i sin aldersgruppe. Hennes allerede høyt oppdrevne tekniske ferdigheter understøttes av en sterk musikalsk intuisjon som gir hennes musikalske tolkninger både dybde og bredde, samtidig som hun utstråler en befriende profesjonell og robust innstilling til selve musikeryrket. Hun later til å føle seg like naturlig hjemme innen en lang rekke ulike musikalske uttrykk, og repertoaret er derfor allerede imponerende. Ann har alle muligheter til å nå meget langt karrieremessig, og det skal bli spennende å følge henne videre fremover. Denne prisen er ment både som en anerkjennelse av det hun allerede har oppnådd og som en stimulans til å fortsette arbeidet med å utvikle seg til en musiker på toppnivå.

Og at stipendiet har motivert til innsats viste den aller første Young Star-vinneren fra 2008, Guro Kleven Hagen fra Fagernes. Hun ble nummer to i Eurovisjonenes konkurranse for unge musikere i Wien!