Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Stilte mannsterke på Hydro 2009

13 jan., 2014

Over 1500 deltagere fra 93 land var samlet i Lyon den 26.-28. oktober til verdens største vannkraft-konferanse. Statkraft var sterkt representert med stand og foredragsholdere.

Fra Statkraft stilte en delegasjon på 22 personer i Lyon - hovedstaden i ”Rhônes-Alpes” regionen - området som representerer kjernen av fransk vannkraftkompetanse – og der Statkraft åpner sitt kontor. Stand og syv foredragsholdere demonstrerte Statkraft-kjernekompetanse og drev profilbygging ved konferansen.

- Hydro 2009 er et viktig arrangement med tanke på erfaringsutveksling med andre vannkraftaktører, men det er også en fin anledning for Statkraft å demonstrere sin styrke på miljø, tekniske ekspertise og innovasjonssiden spesielt med tanke på konkurransen om de franske vannkraftkonsesjonene, sier Karin Seelos, senior Sustainablity Advisor i Statkraft. Seelos ledet sesjonen ”responsible project planning and community involvement” under konferansen.

Konkurrerer om vannkraftkonsesjoner

Denne høsten går startskuddet for en tre års prosess for å fornye alle franske vannkraftkonsesjoner som løper ut i 2012. I den forbindelse var Hydro 2009 en skjønnhetskonkurranse mellom aktører som er interessert i å delta i denne prosessen.

11.500 MW skal fornyes i perioden 2012 og 2030, og kan teoretisk sett skifte eier. Av dette skal 5000 MW fornyes mellom 2012 og 2020. Allerede i 2012 alene skal 1700 MW fornyes gjennom 13 ulike konsesjoner. Det er disse 1700 MW som går ut på anbud nå i høst, og her skal Statkraft være med.

- Konkurransen blir tøff, men Statkraft har alle forutsetninger for å lykkes. Store og dyktige konkurrenter er på banen, men den utfordringen er vi forberedt på, sier Seelos.

Les mer om Hydro 2009 her: http://www.hydropower-dams.com/hd_72_0.htm