Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Viktig vindkonferanse i Stockholm

16 sep., 2009

Statkraft deltar på European Offshore Wind Conference som holdes i Stockholm 14. – 16. september. Konferansen arrangeres i samarbeid med Vind 2009, som retter seg mot vindkraftutbygging i Sverige, både til lands og til havs.

Flere av de største aktørene og viktigste beslutningstakerne innen europeisk vindkraft samles i Stockholm i løpet av de tre dagene konferansen varer, blant annet Sveriges næringsminister Maud Olofsson og EU-kommisær for energi Andris Piebalgs.

Til sammen regner man med at over 5000 mennesker vil besøke konferansen, og Statkraft deltar med en stand som tar sikte på å øke kunnskapen om selskapet i både Sverige og Europa. I tillegg vil det holdes en rekke møter med leverandører, samarbeidspartnere og bransjefolk i løpet av konferansen.

Seminarene som holdes under konferansen vil naturlig nok dreie seg mye om europeisk samarbeid om havvind samt ny teknologi. Per Rosenqvist fra Statkraft er ordstyrer under seminaret ”Support system and trading in green values”, hvor man vil diskutere hvordan Sverige kan utnytte de fleksible mekanismene i EUs direktiv for fornybar energi.

Konferansen er selvfølgelig også en utmerket anledning til å svare på spørsmål og fortelle om den siste utviklingen for vindprosjektene Statkraft deltar i sammen med SCA og den nye samarbeidspartneren Södra skogsägarna. Det merkes at Statkraft er i ferd med å bli en kjent aktør i den svenske energibransjen, og standen ble raskt fylt opp av besøkende som måtte manøvrere seg rundt modellen av den kommende vindparken Björkhöjden-Björkvattne mens de nøt en smoothie.

Statkraft var representert på standen av blant andre Bengt Vernmark, Hans Widell og Gunilla Lundén fra Sverige, Bjørn Iuell fra Norge, og Bjørn Drangsholt, som er ansvarlig for havvindprosjektet i ved Sheringham Shoal.