Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft kjøper tysk elbilladeselskap

23 aug., 2019

Statkraft har kjøpt det tyske elbilladeselskapet E-WALD GmbH. Oppkjøpet styrker Statkrafts posisjon i det tyske og europeiske elbillademarkedet etter fjorårets investering i München-baserte eeMobility Gmbh.

Ladestasjon fra E-WALD. Foto: Fabian Sponheimer/E-WALD GmbH

E-WALD GmbH, også med base i Bayern, har en sterk posisjon innen hurtiglading og deling av elbiler. Selskapet driver rundt 300 ladestasjoner og tilbyr elbildeling av omlag hundre biler til selskaper og kommuner med totalt 7000 brukere.

Oppkjøpet av E-WALD styrker Statkrafts posisjon i Tyskland og kompletterer selskapets investering i eeMobility, som utvikler totalløsninger for lading av firmabiler.

- E-WALD har et godt utgangspunkt for vekst innen elbillading i Tyskland, og vi ser frem til å bygge selskapet videre og støtte en ambisiøs vekststrategi, sier Bjørn Holsen, direktør for ny forretningsutvikling i Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi.

- Dette oppkjøpet markerer en viktig milepæl i selskapets utvikling og bekrefter vår evne til å bygge og drifte en moderne og kraftig ladeinfrastruktur, sier Otto Loserth, administrerende direktør i E-WALD GmbH.

Statkraft har som mål å bygge en ledende ladevirksomhet for elbiler i viktige vekstmarkeder i Europa. Statkraft har gjennom sin eierandel i Grønn Kontakt lang erfaring fra Norge, det ledende markedet i verden på introduksjon av elbiler og e-mobilitet. Statkraft ønsker å ta med disse erfaringene til andre europeiske land, i samarbeid med ledende oppstartsselskaper egnet for vekst.

Kontakt oss for mer informasjon

Mann i dress smiler
Torbjørn Steen
Vice President External Communications
Mann
Vidar Eide
CCO Mer