Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft investerer i tysk selskap for elbillading

20 des., 2018

Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, går inn i det tyske markedet for elbillading og kjøper 61 prosent av München-baserte eeMobility GmbH.

Selskapet utvikler totalløsninger for lading av elektriske firmabiler. Samarbeidet styrker eeMobilitys posisjon og mulighet til å realisere fremtidige vekstambisjoner.

- Vi er overbevist om at markedet for elektriske firmabiler vil spille en viktig rolle i å spre e-mobilitet i Tyskland. Statkraft har lang erfaring fra Norge, det ledende markedet i verden på introduksjon av elbiler og e-mobilitet. Vi ønsker å ta med oss disse erfaringene til andre europeiske land, i samarbeid med ledende oppstartsselskaper som vi kan hjelpe å vokse, sier Bjørn Holsen, Senior Vice President New Business på Statkraft.

- eeMobility GmbH er svært godt posisjonert med sitt avanserte produktspekter for elektriske firmabiler i Tyskland, og vi gleder oss til å bygge selskapet videre sammen med gründerne, legger han til.

- De siste årene har vi bygget opp et lettbent selskap som kobler lading av elbiler til kraftmarkedet ved hjelp av intelligente løsninger som tar hensyn til variasjonene i produksjonen av fornybar energi, sier Klaus Huber, grunnlegger av eeMobility sammen med Robin Geisler.

- Vi ser et enormt potensial for fremtidig vekst ved hjelp av Statkrafts ekspertise fra mer utviklede elbilmarkeder, legger han til.

Statkraft vil støtte eeMobility som aksjonær og søke å utnytte synergier mellom eeMobility, Statkrafts tyske aktiviteter innen energiforvaltning og kraftsalg, samt ladevirksomheten i Norge.

Kontakt oss for mer informasjon

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson