Hallvard Granheim ny finansdirektør i Statkraft

06 jun., 2014

(Oslo, 6. juni 2014) Hallvard Granheim (37) blir ny konserndirektør og finansdirektør (CFO) i Statkraft. Granheim kommer fra stillingen som direktør for finansiell rapportering, regnskap og skatt i selskapet.

- Jeg er veldig fornøyd med utnevnelsen av Hallvard Granheim som ny finansdirektør. Det har vært mange kompetente søkere til stillingen. Granheim har solid erfaring og vil bidra til at Statkraft når sine strategiske mål, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Det siste halvannet året har Granheim blant annet hatt ansvar for intern og ekstern finansiell rapportering i Statkraft. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har internasjonal erfaring fra kraftkrevende industri, blant annet som global energisjef i Norske Skog. Han har også bakgrunn som revisor og finansiell rådgiver i Deloitte. Nå skal han videreutvikle CFO-organisasjonen i en periode hvor Statkraft vokser internasjonalt.

- Få selskaper tilbyr så spennende muligheter og utfordringer som Statkraft. Det er et selskap med solid fotfeste i Norge, som satser stort innen fornybar energi. Statkraft skal gjøre betydelige investeringer både i Norge og internasjonalt, og jeg gleder meg til å bli en del av konsernledelsen, sier Hallvard Granheim.

Den nye finansdirektøren tiltrer 30. juni.

Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og det ledende kraftselskapet i Norge. Konsernet eier, produserer og utvikler vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme. Statkraft er en stor aktør i europeisk krafthandel og har 3600 medarbeidere i over 20 land.

Kontaktpersoner:

Bente E. Engesland, kommunikasjonsdirektør
Tlf.: 911 59 952
E-post: bente.engesland@statkraft.com

Thomas Geiran, IR-ansvarlig
Tlf.: 905 79 979
E-post: thomas.geiran@statkraft.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12