Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft inngår langsiktig kraftavtale med Vistin Pharma ASA

09 des., 2022

(Oslo, 9. desember 2022) Statkraft har inngått en langsiktig kraftavtale med det norske farmasiselskapet Vistin Pharma ASA. Avtalen sikrer en betydelig del av selskapets kraftbehov på konkurransedyktige vilkår frem til og med 2032. Kraften er dokumentert fornybar ved hjelp av opprinnelsesgarantier.

Strømkostnader har gjort 2022 til et utfordrende år for Vistin og norsk industri, med ekstreme prissvingninger og rekordhøye priser i prisområdet NO2 der Vistin har sin fabrikk.

- Denne avtalen gir Vistin Pharma stabil kraftforsyning til forutsigbare og konkurransedyktige priser. Avtalen bidrar til å sikre bedriftens konkurranseevne i et svært konkurranseutsatt marked for Metformin. Vi er glade for at Statkraft med denne avtalen bidrar til den fremtidige utviklingen av Vistin og gjør det mulig for selskapet å fortsatt fokusere på sin aggressive vekststrategi, sier Kjell-Erik Nordby, CEO i Vistin Pharma.

- Vi er godt fornøyde med å tegne enda en grønn, langsiktig kraftavtale med norsk industri som bekrefter at Statkraft tilbyr relevante løsninger på konkurransedyktige vilkår, sier Frode Berntsen, ansvarlig for nordiske industrikunder i Statkraft.

Om Vistin Pharma

Vistin Pharma er et norsk farmasiselskap som produserer og selger aktivt farmasøytisk virkestoff (API) og aktive mellomprodukter til den globale farmasiindustrien. Vistin Pharma er en global API leverandør av Metformin til bruk i behandlingen av Type 2 Diabetes, og produserer i dag omlag 10% av verdens behov for Metformin virkestoff til behandling av 50 millioner diabetes pasienter hver dag. Selskapet har sin fabrikk i Kragerø i Norge. Selskapet ble etablert i 2015 og har sitt hovedkontor i Oslo.

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressetalsperson