Jump to content Jump to navigation Jump to search
Trainee som jobber
Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Rekrutteringsprosessen for traineeprogrammet

Er du nylig ferdig med mastergraden din, eller er du på ditt siste studieår? Ønsker du å ta del i det grønne skiftet? Bli trainee i Statkraft og vær med på å utvikle morgendagens energiløsninger!

Illustrasjon av rekrutteringsprosessen steg for steg

1. Søknad

Søk direkte på traineestillingen du er interessert i ved å benytte deg av vårt elektroniske søknadsskjema. Last opp CV, søknadsbrev, vitnemål og/eller andre relevante dokumenter. Hvis du fremdeles er student skal du inkludere en offisiell utskrift av karakterene du har oppnådd hittil. Søknaden og dokumentasjonen din bør være på samme språk som i jobbannonsen. Når vi har mottatt søknaden din vil du få en e-post som bekrefter dette.

2. Intervju

Hvis du er en aktuell kandidat vil du bli invitert til et førstegangsintervju. Førstegangsintervjuet vil normalt finne sted ved et av våre lokaler eller over Skype.

3. Test

Evnetest og personlighetstest er en del av rekrutteringsprosessen til traineeprogrammet. Kandidater som blir invitert til et førstegangsintervju vil bli bedt om å gjennomføre en evnetest før intervjuet. Evnetesten består av en kombinasjon av en numerisk resonneringstest, en deduktiv resonnementstest og en induktiv resonnementstest. Kandidater som blir invitert til vårt assessment-senter vil bli bedt om å gjennomføre en personlighetstest før oppmøte. Personlighetstesten måler preferanser på arbeidsplassen.

4. Assessment-senter

Aktuelle kandidater vil bli invitert til et assessment-senter i våre lokaler. Her vil du møte rekrutterende leder, HR og andre ansatte i Statkraft. Du får også muligheten til å møte andre kandidater og traineer i Statkraft.

5. Tilbud og bakgrunnssjekk

Utvalgte kandidater vil motta et tilbud fra oss. Merk at det vil gjør en bakgrunnssjekk av kandidater som godtar tilbudet. 

Traineer som ler
Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Jobbe hos oss

Statkraft er stadig på utkikk etter dyktige personer for å styrke vår organisasjon. Er du interessert i å ta del i det grønne skiftet? Ta en titt på våre ledige stillinger her og se om du finner noe som kan passe med dine interesser og kvalifikasjoner.

Søk etter ledige stillinger
Kontakt oss