Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Fotokonkurranse hyller norsk høstvær

10 okt., 2013

Poster du et bilde og tagger med #norskvær og #fornybarfremtid, kan du få en overraskelse i posten.

Statkraft lanserer denne uken en ny fotokonkurranse. For å være med, poster du et bilde på Instagram eller Twitter med emneknaggene #norskvær og #fornybarfremtid. To vinnere hver uke får en overraskelse i posten.

Utvalgte bilder blir også vist på Statkrafts Facebook-side.

Målet med konkurransen er å forklare sammenhengen mellom vær og fornybar energi: Når det regner, kan vi produsere vannkraft. Når det blåser, kan vi produsere vindkraft. Med god hjelp av det norske været har Statkraft blitt Europas største produsent av fornybar energi. Jo mer det regner og blåser, desto mer fornybar energi kan vi produsere.

Hva skal vi leve av?

Fotokonkurransen er en del av en reklamekampanje hvor Statkraft spør: «Hva skal vi leve av når været tar slutt?» Kampanjen er synlig på Gardermoen, Flytoget og i enkelte norske aviser.

- Med denne kampanjen ønsker vi å skape nysgjerrighet om Statkrafts kjernevirksomhet og betydningen av den internasjonale satsingen innen fornybar energi, sier kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland.

Behovet for fornybar energi vil vokse kraftig de nærmeste tiårene. Basert på kompetanse, kapital og konkurransekraft er Statkraft unikt posisjonert for å ta del i denne veksten. Dette kommer Norge til gode i form av inntekter, verdiskaping, teknologi og kunnskap.

- Det er viktig for oss å få vist frem at Statkraft er et av Norges viktigste selskaper som skaper store verdier, sier hun.

Statkraft har som mål å bli en ledende internasjonal aktør innen fornybar energi. Som produsent av fornybar energi er Statkraft en del av løsningen på klimautfordringene og bidrar positivt til bærekraftig utvikling i de landene selskapet investerer.

Visste du at?

  • Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og disponerer 25 prosent av Europas vannmagasinkapasitet.
  • Statkraft produserer fornybar energi i over 20 land. Siden 1992 har Statkraft hatt en økonomisk avkastning på 10 prosent per år på investeringer utenfor Norge.
  • 93 prosent av veksten i energiforbruk mot 2030 vil komme i fremvoksende økonomier utenfor OECD.

Lenker: