Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Stjerner i sikte

31 aug., 2009

Jazzmusiker Jørgen Mathisen (24) og skiskytter Thekla Brun-Lie (16) har vidt forskjellig kulturuttrykk, men likevel minst to ting felles: Nasjonal toppklasse og Statkraft.

Da Jørgen Mathisen og saxen hans troppet opp på scenen under Oslo jazzfestival i fjor sommer, visste han at han hadde vunnet Statkrafts Young Star-stipend på 50 000 kroner. Mindre forberedt var han kanskje på juryens begrunnelse:
Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briljant”.

- Det var veldig hyggelig. Aller best likte jeg at det var noen som hadde valgt meg ut på eget initiativ, det dreide seg jo ikke om noe jeg hadde søkt selv, sier Jørgen.

Oppdaget kjent navn

Da Thekla Brun-Lie på sin side sjekket skiskytterforbundets nettsider i slutten av april, oppdaget hun plutselig et kjent navn under tittelen ”Landslagene for 2009-2010”, nemlig sitt eget. Øverst på den samme siden sto navnet ”Ole Einar Bjørndalen”.

- Det var utrolig moro, sier Thekla selv, som var plassert under ”Yngre junior kvinner”. Og veldig rart at hun havnet der, er det ikke. To gull og ett sølv i NM, i tillegg til seier i Norgescupen i sin klasse, burde borge for kvalitet.

Tror på ungdommen

Å bli oppdaget av landslag og musikkmiljø er imidlertid i seg selv ikke noe å bli fet av, det vet Grete Ingeborg Nykkelmo. Hun er tidligere verdensmester i både langrenn og skiskyting, nå har hun ansvaret for sponsorarbeidet tli Statkraft.

- Fra min egen karriere vet jeg at overgangen fra junioralder til å prestere og konkurrere med de etablerte stjernene kan være vanskelig. Da kan kanskje litt økonomisk støtte og ikke minst litt ekstra oppmerksomhet være det som gjør at utøverne satser enda mer, sier Nykkelmo.

- Vi i Statkraft er opptatt av å rekruttere gode medarbeidere for fremtiden. Derfor synes vi det er viktig å bidra til å utvikle unge talenter, også gjennom våre samarbeidsavtaler innen idrett og kultur. Det at vi gjennom Young Star-satsingen kan hjelpe unge og talentfulle utøvere et steg videre synes vi er flott!

Tekst: Birger Baug
Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen