Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft og Scatec inngår 10-årig kraftavtale i Brasil

24 apr., 2024

De to norske fornybarselskapene Statkraft og Scatec har inngått en kraftsalgsavtale i Brasil. Avtalen knytter seg til en 142 MW stor solpark som Scatec planlegger å bygge i delstaten Minas Gerais.

Med denne avtalen forplikter Statkraft seg til å kjøpe cirka 75 prosent av kraften fra solparken i ti år. Solparken skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2025. 

- Statkrafts markedsaktiviteter i Brasil støtter opp under veksten i vår egen kraftverksportefølje. Samtidig har vi mål om å vokse i rollen som markedsintegrator i Brasil. Vi gleder oss over å styrke samarbeidet med Scatec gjennom denne avtalen og bidra til deres vekst i landet, sier VP Markets Brazil, Natasha Gaertner.

Fra handelskontorer i Rio de Janeiro og Sao Paolo tilbyr Statkraft skreddersydde energiprodukter til andre produsenter og forbrukere av fornybar energi.
 
Statkraft har vært til stede i Brasil siden 2012 og eier og drifter 18 vannkraftverk, samt 8 vindkraftverk. Tidligere i år åpnet Statkraft sin største vindpark utenfor Europa, Ventos de Santa Eugenia med en installert effekt på 519 MW. Totalt har selskapet en portefølje på over 2000 MW i drift eller under bygging.

Kraftproduksjonen styres fra hovedkontoret i Florianopolis.