Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Kommersiell drift i gang ved Moglicë vannkraftverk i Albania

22 jun., 2020

Statkrafts vannkraftverk Moglicë i Albania har startet kommersiell drift og leverer fornybar kraft til det albanske strømnettet.

Moglicë er det største av de to kraftanleggene i vannkraftprosjektet Devoll og vil årlig produsere om lag 450 GWh.

Sammen med Banja vannkraftverk vil Statkrafts kraftproduksjon i Devoll-dalen ligge på 700 GWh i året, tilsvarende om lag 13 prosent av Albanias totale produksjon av elektrisitet.

Besøk ved Moglicë
Albanias statsminister Edi Rama og ministeren for infrastruktur og energi, Belinda Balluku, fotografert på Moglicë-anlegget sammen med representanter for Statkraft.

Foruten å gi landet økt tilførsel av fornybar kraft har prosjektet bidratt til betydelig utvikling i Devoll-dalen i form av ny infrastruktur, levebrød og sosiale tiltak.

– Å ferdigstille Moglicë vannkraftverk er en viktig milepæl for Statkrafts virksomhet i Albania. Landet utvikler seg til å bli et elektrisitetsknutepunktet i regionen, og det gir ytterligere muligheter, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Kraftverket ble offisielt åpnet 22. juni med besøk på stedet av den albanske statsministeren Edi Rama og ministeren for infrastruktur og energi, Belinda Balluku.

Moglicë-anlegget ligger ved Devoll-elven i den sørøstlige delen av Albania. Vannkraftverket Moglicë består av en 167 meter høy steinfylt asfaltkjernedemning, en 10,7 kilometer lang inntakstunnel, et underjordisk kraftverk med to hovedgeneratorer på 91,5 MW hver og en mindre enhet på 1 MW ved foten av demningen.

Moglicë timelapse fra Statkraft på Vimeo.