Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft gir Røde Kors 500.000 til flyktningkrisen

16 sep., 2015

Statkraft har i dag besluttet å gi 500.000 kroner til Røde Kors Norge sitt internasjonale nødhjelpsarbeid for å avhjelpe den akutte flyktningkrisen i Syria og andre land.

Mer enn 12 millioner syrere er drevet på flukt, tilsvarende nær halve befolkningen. Over fire millioner mennesker har flyktet til nabolandene. De aller fleste er i Syrias naboland Tyrkia, Libanon, Jordan, Irak og Egypt.

- Statkraft vil støtte det internasjonale nødhjelpsarbeidet gjennom Røde Kors som er tilstede både inne i Syria, i nabolandene og langs hele fluktruten gjennom Europa. Røde Kors er en av de organisasjonene som virkelig kan gjøre en forskjell, sier kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland i Statkraft.

- Denne støtten vil redde liv. Pengene blir umiddelbart satt inn i det internasjonale nødhjelpsarbeidet fra Syria til Tøyen. Vi er veldig glade for at Statkraft bidrar i denne krisen, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

Statkraft er en av Røde Kors Norges hovedpartnere og har som mål å styrke den humanitære innsatsen internasjonalt gjennom partnerskapsavtalen. Som et ledd i avtalen med Røde Kors Norge er det etablert et nødhjelpsfond som skal benyttes til å avhjelpe humanitære kriser i land der katastrofer inntreffer.

Tidligere har Statkraft støttet Røde Kors og Røde Halvmånes arbeid med å etablere mobile kjøkken blant syriske flyktninger i Tyrkia. Også da jordskjelvkatastrofen rammet Nepal tidligere i år gikk Statkraft inn med midler fra nødhjelpsfondet for å bidra til Røde Kors’ nødhjelpsarbeid.