Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Kjør elbil fra Bergen til Oslo

09 jan., 2014

Nå blir det mulig å kjøre elbil mellom Norges to største byer. I høst bygges en ny hurtigladestasjon i Eidfjord, og med dette er riksveg 7 over Hardangervidda en gjennomførbar strekning for elbiler.

Finansieringen av en hurtigladestasjon i Eidfjord er nå på plass, og stasjonen skal stå ferdig i 2013. Stasjonen bygges gjennom et spleiselag som består av Hordaland fylkeskommune, Eidfjord kommune, Hardanger Energi og Statkraft.

- Det blir denne ladestasjonen som gir elbilene strøm til å kjøre opp Måbødalen og til å krysse Hardangervidda. Kjører du vestover, gir denne stasjonen deg strøm til det siste stykket til Voss. I tillegg er vi glade for å kunne bidra til at det lokale veinettet i Hordaland blir godt tilrettelagt for elbiler, sier kraftverkssjef Vidar Riber i kraftverksgruppe Hardanger.

Det er allerede hurtigladestasjoner langs E16 i Bergen, Dale og Voss på Vestlandet. På Østlandet er det tilsvarende stasjoner langs riksveg 7 på Geilo, Gol og Flå. I løpet av høsten blir også hurtigladestasjonene i Eidfjord og Hønefoss åpnet.

Hurtiglading gir elbilen like mye strøm på fem minutter som en time med normallading. Med hurtiglading i 15 minutter omtrent ved hver times kjøring, kan man kjøre elbil på langtur nesten som en vanlig bil.

Gravearbeidet for den nye hurtigladestasjonen starter så snart turistsesongen er over.

Les mer hos Hordaland fylkeskommune