Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Svein Aaser ny styreleder i Statkraft

30 jun., 2010

(Oslo, 30. juni 2010) Svein Aaser ble på generalforsamlingen i dag valgt som ny styreleder i Statkraft AS. Inge Ryan og Silvija Seres ble valgt som nye styremedlemmer. Arvid Grundekjøn, Hilde M. Tonne og Bertil (Pertti) Tiusanen trer ut av styret.

 

Svein Aaser (født 1946) er partner i rådgivningsselskapet inFuture og styreleder for Ski-VM 2011 og Nasjonalmuseet. Han har tidligere vært konsernsjef i Den norske Bank, DnB NOR, Nycomed, Storebrand skade, NORA matprodukter, samt president i NHO (1992-94). Aaser er utdannet siviløkonom (NHH) og har lederutdannelse fra Lausanne.

 

Inge Ryan (født 1956) er fylkesmann i Nord-Trøndelag. Som stortingsrepresentant for SV i årene 2001-2009 var han medlem av Stortingets næringskomité i perioden 2001-2005 og parlamentarisk nestleder i perioden 2005-2009. Ryan er utdannet innen historie fra Nordland Distriktshøgskole, har pedagogisk utdanning fra Universitetet i Trondheim, lederutdanning fra Høgskolen i Levanger samt lærerskole fra Alta og Levanger. Ryan har tidligere arbeidet som lærer og lokalpolitiker.

 

Silvija Seres (1970) er Director of Business Management i Microsoft og styremedlem i Data Respons ASA, Norsk Tipping og Aschehoug. Hun har tidligere jobbet i Fast Search & Transfer, og har en akademisk karriere fra blant annet Oxford University og fra Kina, Saudi-Arabia og USA. Seres har doktorgrad i matematikk, hovedfag i informatikk og MBA fra INSEAD.

 

Styret i Statkraft AS består nå av:
Styreleder: Svein Aaser
Nestleder: Ellen Stensrud
Medlem: Halvor Stenstadvold
Medlem: Berit Rødseth   
Medlem: Inge Ryan
Medlem: Silvija Seres

 

I tillegg kommer styremedlemmer valgt av de ansatte:
Medlem: Odd Vanvik
Medlem: Thorbjørn Holøs
Medlem: Lena Halvari    

 

Styret i Statkraft AS er identisk med styret i Statkraft SF.

 

 

For ytterligere informasjon:
Fung. pressetalsmann Lars Magnus Günther, tlf 912 41 636 lars.gunther@statkraft.com Investor Relations Yngve Frøshaug, tlf 900 23 021, yngve.froshaug@statkraft.com

 

 

Statkraft er størst i Europa innen fornybar energi. Konsernet produserer og utvikler vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme og er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. Statkraft utvikler også saltkraft og andre nye energiløsninger. Gjennom eierskap i andre selskaper leveres strøm og varme til om lag 600 000 kunder i Norge. Konsernet hadde i 2009 en omsetning på 26 milliarder kroner. Statkraft har 3400 medarbeidere i mer enn 20 land

 
 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12