Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Fleksibel containerløsning for hydrogen støttes av Enova

05 apr, 2022

Statkraft og Skagerak Energi er tildelt 14 millioner i støtte til en bunkringsløsning for verdens første hydrogendrevne lasteskip, et energieffektivt nullutslippslasteskip fra Egil Ulvan Rederi. Løsningen er aktuell for både skipsfart og andre transportformål.

hydrogen ship_550.pngStatkraft og Skagerak Energi ble i fjor sommer valgt som hydrogenleverandør til nullutslipp fraktskipet til HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri. Komprimert hydrogen viste seg for dette prosjektet å være mest konkurransedyktig. Green Bulk-konseptet innebærer containerbytte og vil være fleksibelt slik at det kan benyttes både til transport på land og på et utvalg typer skip.

- Dette er en viktig start på hva vi tror vil bli et stort marked for containerbasert komprimert hydrogen til både maritim- og landbasert transport. Et godt samarbeid mellom Skagerak Energi, og Statkraft ligger bak denne tildelingen, sier konserndirektør for Innovasjon og forretningsutvikling hos Skagerak Energi, Øystein Sæther.

- For Statkraft er dette en viktig milepæl i å etablere oss som en ledende hydrogenprodusent i tråd med vår strategi. Det passer fint inn sammen med andre initiativer vi har på sjø- og landtransport både i Norge og Sverige, sier Birgitte R. Vartdal, konserndirektør for Vind- og solkraft i Statkraft.

Link til pressemelding fra Enova

Avtale om hydrogenleveranse