Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft inngår 10-årig kraftavtale med finske Kemira

03 mar, 2020

Statkraft og finske Kemira har inngått en langsiktig kraftavtale som sikrer finnene en årlig leveranse på cirka 44 GWh per år til selskapets produksjonsanlegg i Finland. Kraften skal leveres fra Statkrafts nordiske portefølje.

 

Avtalen omfatter også opprinnelsesgarantier fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Foto: Fosen Vind
Avtalen omfatter også opprinnelsesgarantier fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Foto: Fosen Vind

I tillegg omfatter avtalen kjøp av opprinnelsesgarantier for hele volumet. Disse leveres fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Avtalen er dermed den første i sitt slag for Statkraft i Norden, der kunden både kjøper kraft og opprinnelsesgarantier.

- Vi tror dette bare er starten på slike kombinerte produkter i Norden, der industriaktører i økende grad ønsker å dokumentere sitt kraftforbruk som fornybart ved hjelp av opprinnelsesgarantier. Avtalen bekrefter Statkrafts evne til å levere innovative løsninger, skreddersydd for kundens behov, sier konserndirektør for markedsoperasjoner i Statkraft, Hallvard Granheim.

- Denne langsiktige avtalen om fornybar kraft er et viktig første steg i vår plan for å nå våre mål for reduserte klimautslipp i 2030. Dette er en vinn-vinn for Kemira – vi har sikret kraft til konkurransedyktige priser for vår virksomhet i Finland og beveger samtidig selskapet i retning av karbonnøytralitet, sier Kemiras finansdirektør, Petri Castrén.