Land

Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Fremgang på alle fronter

01 Sep, 2009

Med en fremgang på hele 22 plasser fra fjorårets måling er Statkraft en av årets klare vinnere i omdømmeundersøkelsen ”Store norske bedrifter”.

Siden arbeidet med merkevarebygging og profilering startet i 2007 har Statkraft klatret fra 89. til 38. plass. 44 prosent av de spurte har et godt totalinntrykk av selskapet. Det plasserer Statkraft på en 38. plass, opp fra fjorårets 60. plass.

Populær blant unge

Det er i målgruppen 15-24 år Statkraft scorer høyest med 51 prosent. Store kampanjer i massemediene med vektlegging av engasjementer i produksjon av fornybar og ren energi, og viljen til å reagere positivt på slike budskap på grunn av den økende bevisstheten til klimautfordringene forklarer fremgangen, ifølge Synovate, som står bak omdømmeundersøkelsen.

- Årets undersøkelse tyder på at vi har nådd frem med budskapet vårt om ren energi og at det er mulig å se lyst på fremtiden, sier leder for Marketing i Statkraft, Grete Ingeborg Nykkelmo.

- Vi merker dette også i det daglige arbeidet, der vi stadig får hyggelige tilbakemeldinger og god respons på vår kommunikasjon, sier Nykkelmo.

Den årlige profilundersøkelsen kartlegger befolkningens holdninger til i alt 116 store norske bedrifter i 14 ulike bransjer ut ifra totalinntrykk, miljøbevissthet, samfunnsansvar og moral, økonomi og lønnsomhet og reklame og informasjon.