Statkraft forsyner Omya Hustadmarmor med sertifisert fornybar energi fra lokale vannkraftverk

15 jun., 2022

Statkraft og Omya Hustadmarmor AS har signert et tillegg til en eksisterende kraftkjøpsavtale. Over en periode på åtte år, fra januar 2022 til desember 2029, vil Statkraft levere et totalt volum på rundt 1 TWh sertifisert vannkraft til foredlingsanlegget for marmor i Elnesvågen, Møre og Romsdal.

Den fornybare kraften vil bli produsert i de lokale vannkraftverkene Gråsjø og Osbu i kommunene Surnadal og Sunndal. Ved å oppgradere eksisterende kraftkjøpsavtale til en grønn kraftkjøpsavtale, følger Omya opp sine egne bærekraftmål ved å ta større miljøansvar og kjøpe en større andel av strømforbruket sitt fra fornybare energikilder.

- Vi opplever en økende etterspørsel fra industribedrifter som ønsker å kjøpe sertifisert kraft fra lokale kraftkilder. Med opprinnelsesgarantier kan Omya Hustadmarmor i Elnesvågen dokumentere at strømbruken i fabrikken er både grønn og lokal, sier Frode Berntsen, Head of Industry Nordics & Baltics i Statkraft.

- I Omya fortsetter vi arbeidet med å optimalisere våre produksjonsprosesser og øke vårt fokus på å redusere karbonavtrykket knyttet til energibruk. Denne kontrakten er et viktig steg på denne reisen, med grønn og lokal energi til Omya Hustadmarmor, sier Omyas Head of Group Energy, Roland Locher og Director Operations Northern Europe, Espen Lillebrygfjeld.

Omya Hustadmarmor er en del av Omya-gruppen og produserer kalkbasert pigment som tilsetningsstoff til europeisk papirindustri. Omya er en ledende global leverandør av industrielle mineraler og spesialkjemikalier med global tilstedeværelse på mer enn 175 steder verden over.

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressekontakt