Statkraft og Hunton Fiber inngår nye langsiktige kraftavtaler

16 jun., 2022

Statkraft og Hunton Fiber har nylig inngått nye langsiktige kraftavtaler. Dermed sikrer Gjøvik-bedriften tilgang på en betydelig andel av det forventede kraftbehovet de neste 10 årene.

Hunton Fibers hovedkontor og ene fabrikk på Gjøvik. Foto: Hunton Fiber

Hunton Fiber produserer trefiberplater og trefiberisolasjon på to fabrikker på Gjøvik. Markedet for trebaserte materialer øker kraftig og Hunton forventer å fortsette den gode veksten som er sterkt drevet av økt salg av trefiberisolasjon.

- Det gleder oss å kunne inngå nye, langsiktige kraftkontrakter med en mangeårig industrikunde som Hunton Fiber. Avtalene understeker Statkrafts posisjon som foretrukket leverandør av elektrisitet til kraftkrevende industri i Norge, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

- Som produksjonsbedrift med to fabrikker på Gjøvik er vi svært tilfreds med avtalene som sikrer forutsigbare og konkurransedyktige priser på elektrisk kraft til og med 2032, sier administrerende direktør i Hunton, Arne Jebsen.

Hunton er en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på trefiber. Produktene kan enkelt settes sammen til solide løsninger for vegg, gulv og tak - eller leveres som totalløsningen Hunton Komplett™.

Flisen som benyttes er et restprodukt fra trelastproduksjon, og er 100% PEFC-sertifisert. Hunton ble etablert på Gjøvik i 1889, og gjennom generasjoner har selskapet bygd opp en sterk kompetanse på å beskytte boliger mot kulde, vind og lyd. Konsernet har 170 ansatte i Norden og omsatte i 2021 for 604 millioner kroner, og eies av familiene Mowinckel og Jebsen, i tillegg til ansatte.

Kontakt

Lars Magnus Günther
Lars Magnus Günther
Pressekontakt