Statkraft inngår 10-årig kraftavtale med finske Kemira

02 mar., 2020

Statkraft og finske Kemira har inngått en langsiktig kraftavtale som sikrer finnene en årlig leveranse på cirka 44 GWh per år til selskapets produksjonsanlegg i Finland. Kraften skal leveres fra Statkrafts nordiske portefølje.

 

Avtalen omfatter også opprinnelsesgarantier fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Foto: Fosen Vind
Avtalen omfatter også opprinnelsesgarantier fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Foto: Fosen Vind

I tillegg omfatter avtalen kjøp av opprinnelsesgarantier for hele volumet. Disse leveres fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Avtalen er dermed den første i sitt slag for Statkraft i Norden, der kunden både kjøper kraft og opprinnelsesgarantier.

- Vi tror dette bare er starten på slike kombinerte produkter i Norden, der industriaktører i økende grad ønsker å dokumentere sitt kraftforbruk som fornybart ved hjelp av opprinnelsesgarantier. Avtalen bekrefter Statkrafts evne til å levere innovative løsninger, skreddersydd for kundens behov, sier konserndirektør for markedsoperasjoner i Statkraft, Hallvard Granheim.

- Denne langsiktige avtalen om fornybar kraft er et viktig første steg i vår plan for å nå våre mål for reduserte klimautslipp i 2030. Dette er en vinn-vinn for Kemira – vi har sikret kraft til konkurransedyktige priser for vår virksomhet i Finland og beveger samtidig selskapet i retning av karbonnøytralitet, sier Kemiras finansdirektør, Petri Castrén.